6 savjeta kako obnoviti spavaću sobu bez rušenja

Favi

Udobno opremljena spavaća soba najbolji je način da se dobro naspavate i ugodno ustanete. Pitate se kako joj dati novi šarm? Ne morate je mijenjati od temelja. Nekoliko malih izmjena i komada namještaja bit će dovoljno za obnovu što će je promijeniti do neprepoznatljivosti. Savjetovat ćemo vas kako da sami, lako i bez velikih troškova obnovite ovu sobu.

1. Skicirajte svoju spavaću sobu iz snova

Utvrdite koji su nedostaci prostorije, što vam tu smeta i kako se u njoj osjećate. Je li pretamna, budi li vas buka s ulice noću, ili se tu osjećate skučeno? Kad saznate kako bi trebala izgledati spavaća soba iz snova, renoviranje ćete savladati od šale.

2. Riješite se nepotrebnih stvari

Možda zvuči kao klišej, ali razvrstavanje nepotrebne odjeće, ukrasa i drugih dodataka prvi je i najvažniji korak svakog renoviranja. Odjednom ćete osjetiti kako je prostor prozračniji, a istovremeno ćete dobiti više mjesta. U spavaćoj sobi ostavite samo neophodne stvari i nekoliko sitnica koje će unijeti djelić vaše osobnosti u spavaću sobu. Bilo da se radi o obiteljskim fotografijama ili suvenirima s putovanja.

3. Dajte zidovima novo ruho

Velikoformatna slika na zidu najbrži je i najjeftiniji način da sobu promijenite do neprepoznatljivosti. A koju temu slike odabrati? Nemojte slijediti upute o tome koje nijanse pašu spavaćoj sobi, a koje ne. Bilo da odaberete fotografiju prirode, apstraktnu sliku ili svoj omiljeni poster, važno je da vas pogled na nju raduje. 

4. Usredotočite se na prozore

Kvalitetni dekori savršeno će dopuniti spavaću sobu i, prije svega, djelomično je izolirati od buke izvana. Ako imate krevet nasuprot prozora, posegnite za tamnom tkaninom koja će vam omogućiti nesmetan noćni san. Buku od susjeda pomažu prigušiti slike ili tepisi na podu ili zidovima. 

5. Pravilno osvjetljenje je temelj

U kojem god stilu želite imati spavaću sobu, rasvjeta je centar svake sobe. Osim toga, svjetlo ima velik utjecaj na to kako se osjećamo. Stoga bi luster i lampe u vašoj spavaćoj sobi trebali imati žarulje u toploj nijansi. Prigušivači svjetla će vam također pomoći stvoriti ugodnu atmosferu prije odlaska u krevet. Oni vam omogućuju da mijenjate intenzitet svjetla po želji.

6. Udobnost je na prvom mjestu

Kvalitetan i udoban krevet najvažniji je komad namještaja ne samo u spavaćoj sobi, već i u cijelom domu. Stoga svakako ne štedite na njemu pri kupnji. Za još veću udobnost ne bi smjeli nedostajati noćni ormarić, dizajnerska svjetiljka i nekoliko ukrasa koji će sobu učiniti ugodnom. Bilo da spavaću sobu rekonstruirate fino od poda, ili samo tražite nekoliko detalja koji će je oživjeti, pokušajte upotrijebiti web stranicu FAVI.hr na kojoj možete na jednom mjestu odabrati namještaj i ukrase. 

Namještaj i kućne dekoracije pregledno na jednom mjestu? Upravo to je FAVI, međunarodna internetska tražilica opreme za vaš interijer i vrt. FAVI okuplja više od 2000 trgovina ne samo u Hrvatskoj, već i u Velikoj BritanijiItalijiMađarskoj. Njegova je misija uštedjeti vaše vrijeme i donijeti svakodnevnu inspiraciju za ljepši dom.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu