Zašto ne živite životom o kakvom sanjate?

zivot-iz-snova

Ako još uvijek ne živite životom svojih snova, razlog bi mogao biti jedan od sljedećih:

Ne znate što uistinu želite

Ako niste uvjereni i ne znate što je to što želite postići u svom životu, koje ciljeve želite ostvariti, kakvim životnim stilom želite živjeti, kakva osoba želite postati, kako se svakoga dana želite osjećati i kako bi vaš idealan dan uopće izgledao, onda to ne možete ni ostvariti kao što ne možete stići na željeno geografsko odredište bez da znate kamo ste krenuli.

Niste donijeli odluku da ćete kreirati život iz svojih snova

Samo željeti ostvariti svoje snove nije dovoljno da biste ih ostvarili, bez obzira koliko snažno to željeni. Morate donijeti svjesnu odluku i namjeru da ćete nešto promijeniti u svom životu i početi raditi na ostvarenju svojih snova i ciljeva.

Nemate ciljeve, već samo sanjarite

Možda mislite da imate točno određene ciljeve, no moguće je da su do samo neostvareni snovi i da će to i ostati ako ne počnete raditi na njima. Kako možete znati razliku? Snovi su fantazije i maštarije (koje su nam potrebne da bi mogli odrediti što je to što doista želimo), no ako ih ne pretvorite u definirane ciljeve s akcijskim planom kako ih postići i vremenskim rokom za njihovo ostvarenje, onda će vaši snovi vjerojatno i ostati samo fikcija vaše mašte.

sreca

Niste poduzeli prave radnje da biste ostvarili svoje snove

Ako već radite na ostvarenju svojih ciljeva, no ne vidite rezultate, onda je vrlo vjerojatno da niste napravili dobar akcijski plan. Zastanite, razmislite što i zašto ne funkcionira. Promijenite pristup. Eksperimentirajte. Pokušavajte naći nove, kreativne načine da postignete što želite. Mijenjajte sebe. Mijenjajte svoj pristup dok nešto ne “upali”.

Započinjete mnogo ciljeva a završavate malo

Ako imate mnogo ciljeva kojima posvećujete svoje vrijeme, pažnju, energiju, novac i trud vrlo je vjerojatno da ih nećete privesti do kraja ili da će vam za to biti potrebno puno više resursa i vremena jer ste se “raspršili” na sve strane. Bilo bi produktivnije da sebi odredite jedan cilj, ili nekoliko srodnih ciljeva, na kojima ćete zajedno raditi.

Niste bili dovoljno strpljivi u iščekivanju rezultata

Odustali ste nakon prvih izazova i prepreka. Put do uspjeha često nije popločan samo ružama i cvijećem. Bude na njemu i trnja, kamenja i prepreka koje treba savladati. Važno je da budete ustrajni i da ne posustanete čim stvari krenu nizbrdo i Murphyjev zakon stupi na snagu.

Savladali su vas vlastiti strahovi i limitirajuća uvjerenja

Ako uistinu ne vjerujete da je za vas moguće živjeti životom kakav ste oduvijek sanjali (jer niste dovoljno _____ ili se vama TO ne može dogoditi jer ste vi samo ________…) onda je vrlo vjerojatno da to neće postati vaša stvarnost, čak i ako uložite trud i vrijeme i puno novca, jer ćete sami sebe nesvjesno sabotirati.

Vjerujte u sebe. Uvijek. Nadjačajte svoje strahove. Pobijedite limitirajuća uvjerenja. Vjerujte da vi to možete. Vaši snovi su vaši s razlogom.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu