Nova radionica Udruge Nismo same: Sutra imate priliku sudjelovati u terapiji pisanjem koju vodi poznata književnica

Nova radionica Udruge Nismo same

Udruga Nismo same u sklopu svojeg projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” održava niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke i drugih vrsta tumora od kojih najčešće obolijevaju žene. Cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije.

Projekt se temelji na organizaciji “zdravih kava” u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Radionice su namijenjene ženama svih generacija, a zamišljene su kao svojevrsna radna terapija sa svrhom promocije zdravlja i zdravih aktivnosti.

Ovaj put pozivaju na četvrtu radionicu koja će se održati u srijedu, 19. listopada, s početkom u 17:30 sati u prostorima Udruge Nismo same u Zagrebu (Boškovićeva ulica 7B).

Terapija pisanjem za međusobnu podršku i samopomoć
FOTO: Shutterstock

Terapija pisanjem za međusobnu podršku i samopomoć

Radionicu “Terapija pisanjem” vodit će Ankica Tomić, književnica koja će uskoro objaviti svoj peti roman. Naime, terapija pisanjem je vrlo značajna jer postupno ublažava emocionalnu traumu izazvanu spoznajom o teškoj bolesti i strahom od smrti koju ona donosi.

Takva terapija se može provoditi individualno, ali pisanje u skupini donosi jednu novu dimenziju identifikacije s osobama koje se nalaze u sličnoj životnoj fazi uz promjenu perspektive nošenja s izazovima, proširivanje vidika i mogućih rješenja. Tako pisanje u skupini može biti i srodna grupa za međusobnu podršku i samopomoć kojima hrvatsko zdravstvo konstantno oskudijeva.

S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, sudjelovanje na radionici moguće je samo uz prethodnu najavu na e-adrese ivana@nismosame.com ili goranka@nismosame.com.

Više informacija o projektu možete pronaći na https://zdravakava.nismosame.com/#o-projektu. Projekt “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Udruge Nismo same.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: FOTO: Udruga Nismo same/Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu