Jedna stvar koju morate napraviti da biste promijenili svoj život

sretan-covjek

Ako želite promijeniti svoj život morate napraviti jednu stvar: odlučiti da više NEĆETE TOLERIRATI svoje navike, ponašanje, životni stil, posao koji vas ne ispunjava, višak kilograma, pivski trbuh, siromaštvo ili što god to bilo što vas “tišti” i što biste željeli promijeniti!

Morate svjesno donijeti odluku, izjaviti i obećati sebi (još bolje pred drugim ljudima) da više nećete tolerirati tu bol, frustraciju, očajavanje, brige, stres, ograničenja, nezadovoljstvo, osjećaj neispunjenosti i praznine…

Morate odlučiti da više nećete raditi, misliti, djelovati… na način na koji ste do sada radili te da ćete okrenuti novi list u svom životu, jer:

 • to vas čini nesretnima
 • to vas sputava da budete najbolja verzija sebe
 • to negativno utječe na vaše zdravlje
 • to negativno utječe na kvalitetu vašeg života
 • to negativno utječe na vaše veze s drugim ljudima
 • to vas sputava da ostvarite profesionalni rast
 • to vam ograničava slobodu da više putujete i uživate u svim onim stvarima koje si trenutno ne možete priuštiti
 • to je uzrok stresa i nezadovoljstva u vašem životu
 • to vam nanosi fizičku i duševnu bol
 • to vam narušava samopouzdanje i vjeru u sebe
 • ili nešto drugo što u ovom trenutku osjećate

sretna-zena

Samo željeti promijeniti svoj život ili sebe nije dovoljno. Morate donijeti ODLUKU da ćete to učiniti i ozbiljno početi raditi u tom pravcu.

Tek kada odlučite i postanete spremni da se mijenjate, ili da nešto mijenjate u svom životu, ćete početi primjećivati neke stvari koje do tada niste. Naš mozak filtrira 99% informacija koje svakodnevno primamo putem naših osjetila i odbacuje ih kao nevažne, a zadržava nam fokus na samo 1% informacija za koje mi prema našem sistemu uvjerenja i mišljenja smatramo da su za nas važne.

Kada se svjesno i odlučno fokusirate da mijenjate sebe i svoj život i radite na ostvarenju svojih ciljeva, počet ćete primjećivati naslove knjiga koje vam u tome mogu pomoći, članke na tu temu, oglase za radionice o samonapretku, nove prilike da zaradite, investirate ili uštedite novac, nove ljude koji vam mogu pomoći u ostvarenju svojih ciljeva, “pojavit” će se neki life coach, mentor, savjetnik ili stručnjak koji će vam u tome pomoći…

Sama činjenica da čitate ovaj članak u “oceanu” drugih na internetu, baš od ovog autora i baš na ovom portalu nije slučajnost! 🙂

Pročitajte i… Trebate li nešto mijenjati u svom životu i kako to učiniti?

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Jedna stvar koju morate napraviti da biste promijenili svoj život

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.