Jednostavni savjeti koji će vam pomoći protiv bolova u trbuhu

Buscopan

Ako povremeno osjećate bolove u trbuhu, niste jedini. Iako su neugodni, bolovi u trbuhu većinom nisu opasni. To što je bol jaka ne znači nužno da je riječ o ozbiljnom medicinskom stanju. U većini slučajeva bolovi u trbuhu su posljedica uzroka kao što su stres, nadutost uzrokovana lošom prehranom ili pak menstrualni ciklus.

Bol u trbuhu može varirati od tupe do oštre, može izazvati mučninu i može trajati kratko ili satima. Problem kod bolova u trbuhu je što se nerijetko javljaju iznenada, bez očitog uzroka, zbog čega je teško reagirati unaprijed kako bismo ih spriječili.

Srećom, bez obzira na uzrok, postoje jednostavni savjeti koji mogu pomoći olakšavanju bolova u trbuhu.

Koristite tople obloge

Primjena topline na područje trbuha i leđa može pomoći opuštanju mišića i na taj način ublažiti bolove. Postoje različiti oblici toplih obloga, kao što su termofor ili jastučić za grijanje, a može pomoći i obična plastična boca napunjena toplom vodom.

Prilikom primjene toplih obloga pazite da zaštitite kožu odjećom ili ručnikom kako ne bi nastale opekline. Osim obloga, topla kupka ili tuš također mogu pomoći protiv grčeva.

Popijte šalicu čaja

Jednako kao oblozi, šalica toplog čaja također može pomoći opuštanju mišića i ublažavanju bolova.

Čajevi od metvice, kamilice, anisa ili komorača su poznati po svojem učinku na smirivanje želuca i problema s probavom.

Pazite što jedete

Pravilna prehrana je jedan od jednostavnih načina koji pomaže smanjiti bolove u trbuhu, a osim toga poboljšava cjelokupno zdravlje. U svoju prehranu uključite namirnice kao što su cjelovite žitarice, svježe voće i povrće te nemasno meso poput piletine.

Pokušajte se svakodnevno hraniti zdravo, a ne samo tijekom razdoblja kada vas muče bolovi u trbuhu.

Imajte i na umu da slatka, pržena i masna hrana, bijeli kruh, alkohol i kofein mogu pojačati bolove, stoga ih pokušajte izbjegavati ili barem konzumirati u ograničenim količinama.

Radite vježbe za opuštanje mišića

Mnogi ljudi osjećaju tjeskobu kada ih nešto boli, a poznato je da tjeskoba može dodatno pogoršati bolove.

Zbog toga pokušajte svakodnevno odvojiti 30 minuta kako biste se opustili, a najbolji način za to je izvođenje laganih vježbi poput joge, tai chija ili istezanja.

Buscopan

Isprobajte dokazano rješenje protiv bolova u trbuhu

Uz navedene savjete, kada nastupe grčevi, bol i nelagoda u trbuhu sve što želite je što brže riješiti problem, a u tome vam mogu pomoći dokazani lijekovi kao što je Buscopan.

Tablete Buscopan možete koristiti za olakšanje grčeva, bolova i nelagode u želucu i crijevima, a djeluju već u roku od 15 minuta nakon uzimanja.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Buscopan

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu