Pet dobrih savjeta da svaki dan bude dobar dan

sretna_familija_dobar_dan

Svaki dan može biti poseban i neponovljiv. Tako bismo trebali gledati na život jer život je samo jedan. Često zaboravimo na to da trenutke ne možemo vratiti, a prilike ne možemo ponoviti. Zato bismo svaki dan trebali živjeti punim plućima i maksimalno iskoristiti sve što nam život pruža. Kako bismo sve to mogli, postoji jedna stvar koje se rijetko sjetimo, uzimamo je zdravo za gotovo, a koja nam to sve omogućuje. To je naše zdravlje. Poznata je uzrečica “Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa!”.

Brige-i-stres
FOTO: UNIQA dopunsko zdravstveno osiguranje

Brige i stres

Naše zdravlje je na udaru svakodnevnog stresa i briga koje nam donosi ubrzani ritam života. Čovjek je brzo evoluirao u smislu tehnologija, ali se njegovo tijelo još privikava na sve podražaje, informacije i nov način života koje nam donose industrijske inovacije. Jedan od najčešćih primjera je sjedenje za laptopom. Koliko god nam je korištenje laptopa neizmjerno važno za posao i privatan život, toliko nam sjedenje i upijanje ogromne količine “plave svjetlosti” može naštetiti vidu i poremetiti san.

Zato vam donosimo tri važne i jednostavne stvari koje svaki dan možete prakticirati i koje će vas dugoročno učiniti pokretnijima i snažnijima.

Krecite_se
FOTO: UNIQA dopunsko zdravstveno osiguranje

1. Krećite se

Savjete o važnosti kretanja slušate vjerojatno stalno. Stvoreni smo za kretanje, a ne za sjedenje. Zato je važno svakoga dana barem prošetati. Samo 30 minuta hodanja na svježem zraku može učiniti čuda za vaše fizičko i psihičko zdravlje. Kretanje je jedan od osnovnih preduvjeta dobrog zdravlja.

Povoljno utječe na mozak jer poboljšava kognitivne funkcije poput procesa učenja i pamćenja, poboljšava tlak, sagorijeva masti, obogaćuje tijelo kisikom i pomaže vam da se učinkovito rješavate nakupljenog stresa u stanicama. 

jedite_lagano
FOTO: UNIQA dopunsko zdravstveno osiguranje

2. Jedite lagano

Učinite sve što možete da se odmaknete od masne, teške i zašećerene hrane. Hrana je naše gorivo. Nikad ne biste napunili svoj auto s krivim gorivom, zašto biste to onda napravili svojem tijelu?

Isprobajte mediteranske recepte koji obiluju svježim i kvalitetnim namirnicama s puno zdravih nutrijenata i malo kalorija. Uz bolju prehranu osjećat ćete se bolje, bit ćete zadovoljniji sobom i smanjit ćete utjecaj stresa na vaše tijelo.

tata_i_kcer_radujte_se
FOTO: UNIQA dopunsko zdravstveno osiguranje

3. Radujte se

Pozitivno gledanje na život, optimizam i osmijeh često iščeznu u moru negativnih informacija i senzacionalističkih vijesti kojima smo zaokupljeni svaki dan. Odvojite svaki dan malo vremena za sebe i sjetite se svih lijepih stvari na kojima ste zahvalni i koje vas još očekuju.

Kad vas preplave negativne misli, pokušajte pažnju usmjeriti na nešto što vas veseli i zabavlja: slušajte glazbu, čitajte knjigu, nađite se s prijateljima, otiđite na koncert ili na izložbu. Važno je da se pokrenete i ne dopustite lošim mislima da prevladaju.

Prvi_korak
FOTO: UNIQA dopunsko zdravstveno osiguranje

Prvi korak za još puno koraka

Znamo da nije lako napraviti prvi korak u očuvanju svojeg zdravlja, ali kada vam ovi savjeti prijeđu u naviku, shvatit ćete kako je nemoguće vratiti se na staro. Brigom o svojem zdravlju stvarate si prilike za nebrojene lijepe trenutke, doživljaje i susrete koje vam život pruža. Svaki dan je poklon i svaki dan je važan.

Ako se želite dodatno pobrinuti za svoje zdravlje, ugovorite UNIQA dopunsko zdravstveno osiguranje koje pokriva sve participacije u zdravstvenom sustavu. Ugovorite svoj paket dopunskog online i ostvarite popust od 10 %.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu