Veće, brže, jače: pet dokazanih koristi testosterona za vrhunsku formu

Testosteron za vrhunsku formu

Testosteron je nezaobilazno gorivo za pravog muškarca. Za tvoju muškost važniji je od nogometa, hamburgera i piva – ali koliko zapravo znaš o njemu? Otkrij blagodati glavnog muškog hormona!

Šarmantna suština pravog muškarca

Ako tijekom satova biologije nisi sjedio na ušima, onda se još uvijek sjećaš da je testosteron najvažniji muški spolni hormon. Ima mnogo funkcija; tijekom puberteta odgovoran je za produbljivanje glasa, rast brade, rast kose, povećanje mišićne mase i zadebljanje kože.

Testosteron se proizvodi u testisima i u manjoj mjeri u nadbubrežnim žlijezdama. Ne kažemo uzalud da za odvažne, hrabre, neustrašive poteze treba “imati jaja”.

Testosteron čini da muškarac zrači istinskom muškošću. Da je alfa.

Glavni muški spolni hormon važan je tijekom cijelog života. U odrasloj dobi testosteron je neophodan za održavanje muških spolnih karakteristika, a također se brine i o:

 • većoj seksualnoj želji,
 • jakim kostima,
 • bržem rastu mišića,
 • vedrom raspoloženju.

Testosteron je prirodni afrodizijak – mit ili istina?

Zapravo, libido je povezan prvenstveno s jednim hormonom: testosteronom. Vjeruj mi, ružičasta pidžama sa slatkim mačićima neće bitno utjecati na to kakve ćeš uspomene imati na vruću ljetnu noć ili usamljenu planinsku kolibu.

Bez nogometa, hamburgera i piva i dalje možeš biti muškarac. Ali bez testosterona definitivno ne!

Odgovarajuća razina testosterona u krvi muškarca bitna je za nastanak erekcije i dovoljno jaku erekciju. Njegov nedostatak, međutim, povećava rizik od erektilne disfunkcije. Testosteron se oslobađa iz testisa u krv i tako dolazi do različitih dijelova tijela koji ga trebaju. Znaš o čemu pričam?

Kako ti testosteron može poboljšati život?

Održavanje odgovarajuće razine testosterona vrlo je važno za tvoje zdravlje. Uloga ovog često previđenog hormona ne završava kod seksualnosti i mišića. Niska razina testosterona može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

#1 Zdravo srce i dobra krv

Zdravo srce pumpa krv u ostatak tijela i opskrbljuje mišiće i organe kisikom koji im je potreban za optimalno funkcioniranje. Siguran sam da nikad nisi pomislio da je testosteron uključen u proizvodnju crvenih krvnih stanica u koštanoj srži i tako utječe na opskrbu tijela kisikom. Niska razina testosterona povezana je s raznim kardiovaskularnim rizicima, a održavanje visoke razine testosterona otvara put ka zdravom srcu.

#2 Manje masti, više mišića

Testosteron igra važnu ulogu u proizvodnji proteina u tijelu i razvoju mišića. Stoga se nakon puberteta kod dječaka mišićna masa povećava za 50 posto. Ovaj važan muški hormon utječe na tjelesni sastav – snižavanjem testosterona povećava se masa masnog tkiva i smanjuje mišićna masa. Ako želiš izbjeći masne naslage u širokom luku, onda se pobrini za testosteron što je prije moguće.

#3 Jače kosti

Zapravo se kod muškaraca gustoća kostiju smanjuje s godinama i povezana je s istodobnim smanjenjem testosterona. To povećava rizik od slabih kostiju i osteoporoze. Međutim, ako se brineš o snažnim kostima, utječeš na potporu mišića i unutarnjih organa, što se izvana vidi kao atraktivna atletska figura. Još jedan razlog više da što prije uzmeš razinu testosterona u svoje ruke.

#4 Poskočniji libido

Nije tajna da muškarce s višom razinom testosterona karakterizira raznolika seksualna aktivnost. Razina testosterona prirodno raste kako tijelo reagira na seksualno uzbuđenje. Ne budi poput mnogih muškaraca koji za prekide odnosa krive ženske muhe ili filmske glumce, već se suoči s činjenicom da se ženske glave okreću za muškarcima koji se znaju brinuti o svojoj alfa atraktivnosti.

#5 Razigranije raspoloženje

Niža razina testosterona povezana je s lošijom kvalitetom života. Neki od simptoma sindroma nedostatka testosterona su depresija, umor i razdražljivost. O nedostatku volje, apatiji, pesimizmu, tjeskobi, oslabljenom samopoštovanju, tjeskobi, manjoj društvenosti, lošoj koncentraciji, lošem pamćenju i lošem snu, da ni ne govorim. Zvuči poznato?

Viša razina testosterona i aktivnost
Foto: Fit Tijelo

Život pun zadovoljstva odraz je tjelesnog zdravlja.

U nastavku ću ti otkriti kako možeš značajno utjecati na kvalitetu svog života. Jednostavnim prirodnim metodama možeš podići razinu testosterona, a istovremeno poboljšati svoju kondiciju. Žene će ti biti zahvalne!

Zašto dolazi do pada razine testosterona?

Ne stvaraj si iluziju da su tvoje visoke razine testosterona nedodirljive. Mnogi muškarci guraju glavu u pijesak i ne poduzimaju mjere, zbog čega ne pati samo njihov noćni život, već i samopouzdanje i opće raspoloženje. Otkrit ću ti jednostavnu istinu koju ne možeš poreći.

Ključ do dužeg života krije se u hormonima.

Starenje je složen proces u ljudskom tijelu koji reguliraju hormoni. Osoba stari jer se razina hormona mijenja i tijelo na kraju proizvodi sve manje i manje hormona.

Zapravo, razina testosterona u muškarca počinje opadati nakon otprilike 30. godine, za jedan do dva posto godišnje. Aktivni oblik testosterona, koji je izravno odgovoran za sve opisane učinke, pa se smanjuje još brže.

Kako znaš da ti nedostaje testosterona?

Sindrom nedostatka testosterona obratan je proces od puberteta.

Želiš li stvarno izgubiti svoju muškost?

Manjak testosterona često je razlog za tegobe kao što su:

 • smanjen libido i erektilna disfunkcija,
 • smanjenje mišićne mase,
 • smanjenje mišićne snage,
 • nakupljanje masti oko trbuha,
 • smanjenje gustoće kostiju,
 • osjećaj nedostatka energije,
 • razdražljivost,
 • letargija ili depresija,
 • opća malaksalost.
Niža razina testosterona i pretilost
Foto: Fit Tijelo

Na razinu testosterona možeš utjecati s četiri jednostavna trika

Jedna od zabavnih činjenica o testosteronu je da muškarci nakon gledanja filma sa seksualnim sadržajem imaju čak 35% porast razine testosterona u tijelu. Možda čak postoji mit da zaljubljenost snižava razinu testosterona kod muškaraca, a podiže ga kod žena. No, definitivno je činjenica da postoje učinkoviti i provjereni načini na koje možeš utjecati na testosteron.

Imaš li već učinkovit plan kako povisiti razinu testosterona?

Budući da znam koliko ti znači održavanje teško stečene forme i želiš se uspješno nositi s očuvanjem samopouzdanja, pregledao sam prirodne mogućnosti pomoću kojih možeš povisiti razinu testosterona.

#1 Cink

Cink je mineral koji stanice koriste u procesu apsorpcije hranjivih tvari, a ima i značajan utjecaj na sadržaj testosterona. Njegova supermoć je u tome što istovremeno utječe na enzime koji sudjeluju u izgradnji testosterona i razoružava one koji zbog vanjskih čimbenika pokušavaju pretvoriti hormon muškosti u estrogen (hormon prisutan prvenstveno u ženskom tijelu). Nažalost, prehrana modernog čovjeka često ne sadrži dovoljno cinka. Njegov bogati prirodni izvor su sjemenke bundeve i suncokreta te lubenice.

Sjemenke bundeve za povišenje testosterona
Foto: Fit Tijelo

#2 Magnezij

Magnezij sudjeluje u više od 300 procesa u tijelu, uključujući značajan učinak na razinu testosterona. Budući da djeluje protuupalno, kontrolira razinu hormona stresa kortizola, glavnog ubojice testosterona. Ovaj zanimljivi mineral, međutim, ima još jedno posebno svojstvo: omogućuje testosteronu poprimiti oblik koji mu omogućuje da putuje tijelom i oduševljava te njegovim pozitivnim učincima tamo gdje su ti potrebni. Zato je važno u svoj jelovnik uvrstiti hranu bogatu magnezijem, poput mahunarki i orašastih plodova.

#3 Vitamin D

Osnova za stvaranje testosterona je kolesterol, a glavnu potporu mu daje vitamin D. Uz pomoć sunčevih zraka stvara se u koži, ali nažalost iz različitih razloga nemaš uvijek priliku provesti dovoljno vremena na suncu, svježem zraku i slobodi. Srećom, na raspolaganju ti je rezervni plan – ovaj važan mikrohranjivi sastojak koji utječe na tvoj dobar imunološki status, a posebno na testosteron, možeš unijeti uz pravilnu prehranu. Izvrstan izvor vitamina D uglavnom je plava riba, među kojom se posebno ističe losos.

#4 Crveni ginseng

Ova drevna biljka definitivno ne bi trebala nedostajati u tvojoj testosteronskoj prehrani. Crveni ginseng prirodni je pojačivač libida. Kineska tradicionalna medicina koristi ga tisućama godina kako bi produžila život i poboljšala njegovu kvalitetu. Korijen ginsenga stimulira imunološki sustav i povećava otpornost tijela na infekcije. Istraživanje je potvrdilo da crveni ginseng povećava proizvodnju i koncentraciju testosterona i tako utječe na spolnu snagu kod muškaraca.

Učinkovito rješenje protiv manjka testosterona

Sindrom nedostatka testosterona u posljednje se vrijeme sve više prepoznaje, ali i dalje često ostaje skriven. Potpuno je pogrešno misliti da se mi muškarci trebamo pomiriti s činjenicom da s godinama naša šarmantna muškost opada.

Očuvaj svoju muškost u top formi

Pomogni si uz pomoć darova prirode i osjećaj se u svojem tijelu kao alfa muškarac. Golden Tree Alpha Man 100 % Natural Testosterone Booster je rješenje koje tvoj život postavlja na stepenicu više.

Upotrijebi dobitnu strategiju za viši testosteron i osiguraj si optimalni udio muškog hormona što je prije moguće.

U usporedbi s drugim, prosječnim proizvodima ovaj se fokusira na čitav popis problema. Karakterizira ga jedinstvena formulacija:

 • 13 prirodnih sastojaka,
 • sadrži cink,
 • sadrži magnezij,
 • sadrži vitamine B6, D3 i K1,
 • sadrži ekstrakt crvenog ginsenga,
 • sadrži ekstrakt ploda babinog zuba.
Golden Tree Alpha Man 100% Natural Testosterone Booster
Foto: Fit Tijelo

Vjeruj provjerenom i sveobuhvatnom rješenju

U proizvodu Golden Tree Alpha Man sa skupinom stručnjaka udružili smo samo prirodne sastojke koji su potrebni muškom tijelu. Bez nepotrebnih dodataka i dodatnih kalorija. Istovremeno smo ovo rješenje opremili dodatkom koje štiti tijelo od negativnih utjecaja stresa.

Isprobaj 100-postotnu prirodnu formulu s dvostrukim djelovanjem.

Iskreno ti predlažem da dovedeš svoj testosteron na razinu na kojoj mora biti. Visoka razina testosterona utjecat će na tvoju:

 • snagu,
 • mišićnu masu,
 • manji udio viška masti,
 • veći libido,
 • erektilnu funkciju,
 • raspoloženje,
 • produktivnost.

Ponuda koju ne možeš odbiti

Znam da je teško vjerovati nečemu što ne znaš, ali zato ti dajemo jamstvo. Ako te Alpha Man 100 % Natural Testosterone Booster ne bude oduševio, unutar 60 dana možeš zahtjevati povrat ukupnog iznosa kupnje. Da, toliko jako vjerujem u njegovu kvalitetu.

Provjeri i dodatne trikove kako povećati testosteron.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.89 / 5   9

Foto: Fit Tijelo

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu