Prosječna veličina penisa – istine i mitovi

velicina-penisa

Muškarci su pod velikim stresom. Nemaju li zadovoljavajući ljubavni život ono malo veselja nalaze u pornićima. A što ih tamo čeka? Pripadnici njihovog spola s predimenzioniranim penisima. I onda, nakon što vide nekoliko takvih zapitaju se je li njihov možda premalen.

Da stvar bude gora, mnoge studije su pokazale prosječnu duljinu muškog spolnog organa duljom nego ona zapravo jest. Razlog: Dobrovoljnom istraživanju podvrgnuli su se samo obdareniji muškarci koji su se htjeli pohvaliti.

Mitovi o prosječnoj veličini penisa

Neka istraživanja pokazuju da je prosječna duljina penisa (kod bjelaca) 17 cm. Uopće ne pretjerujemo kada kažemo da su ta istraživanja rađena na tulumu gdje su se našla petorica obdarenijih, izmjerila svoje alate i u kalkulatoru izračunala prosjek. Možda su si pritom malo i dodali.

Istina o prosječnoj veličini penisa

Najozbiljniju studiju o veličini penisa napravili su oni kojima je najvažnije znati taj podatak – proizvođači kondoma. Na reprezentativnom uzorku utvrdili su sljedeće:

  • Prosječna duljina opuštenog penisa je 10.2 cm.
  • Prosječna duljina penisa u erekciji je 14.7 cm.
  • Prosječan opseg penisa je 12.2 cm.

Gornji rezultati uključuju multi-rasno istraživanje, a kada se gledaju rezultati samo za bijelce onda su brojevi nešto drugačiji.

Prosječan penis bijelca u opuštenom stanju dug je 9.15 cm, a u erekciji 14.2 cm. Opseg u erekciji je 10.4 cm.

Što se tiče drugih rasa, sažet ćemo rezultate na sljedeće: Azijati imaju najmanje, prosječno 2 cm kraće od bijelaca dok pripadnici crne rase imaju u prosjeku 1.5 cm dulje alate.

Da zaključimo:

Dragi muškarci, možete odahnuti jer ono što vidite u pornićima nema puno veze s prosječnim stanjem.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.92 / 5   60

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: prosječna veličina muškog spolnog organa, normalna velicina spolnog organa, muški spolni organ u erekciji, prosjecna debljina muskog spolnog organa, prosječna dužina muškog spolnog organa, prosjecna duzina spolnog organa, muški spolni organ veličina, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Prosječna veličina penisa – istine i mitovi

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje