Je li nizak testosteron opasan za tvoje zdravlje?

Nizak testosteron i zdravlje

Događa li ti se da zakažeš u krevetu? Ili još gore, da uopće ne osjećaš potrebu za seksom? Je li ti neugodno skinuti majicu jer su se masne naslage nakupile na trbuhu, prsima i bokovima i kradu ti muževnost?

Muškarci ne vole razgovarati o svojim problemima, pogotovo ako su intimne naravi. Većina muškaraca neće povjeriti svom partneru ili prijatelju probleme povezane sa samopouzdanjem i seksualnošću.

Najčešći krivac za nastanak muških problema je niska razina testosterona. Ako ti je stalo do samog sebe, onda ćeš odmah reagirati. U protivnom se od tjelesnih promjena i promjena u raspoloženju mogu razviti ozbiljne zdravstvene tegobe.

Zašto gubimo testosteron?

Testosteron je takozvani muški hormon koji je najčešće povezan sa seksualnošću. Međutim, testosteron ima mnogo funkcija. Odgovoran je za izražene tjelesne preobrazbe u svim životnim razdobljima. Muškarac postaje muškarac upravo zbog testosterona.

U pubertetu testosteron, koji pripada skupini steroidnih hormona, uzrokuje rast dlaka na licu, mutaciju glasa od dječačkog do dubokog muškog glasa i razvoj mišićne mase. Do adolescencije, razina testosterona je na vrhuncu.

Sjećaš se koliko si energije imao u dvadesetima? Tada te ništa nije moglo zaustaviti i nakon svakog podviga tijelo se odmah regeneriralo.

S godinama, međutim, razina muških hormona počinje opadati jer tijelu više nije potrebna izražena transformacija. Muškarac nakon 30. godine godišnje izgubi oko jedan posto testosterona, što je sasvim normalno. No s vanjskim čimbenicima kao što su stres, brza hrana i nedostatak sna, testosteron može prebrzo pasti i tada govorimo o niskoj razini testosterona.

Niska razina testosterona ograničava seksualnost

Kaže se da žene dostižu vrhunac spolnog života s četrdeset godina, a muškarci s dvadeset godina. Ovo nije daleko od istine. Pitaš se zašto?

S dvadeset godina testosteron je na vrhuncu kod muškaraca, a s 40 godina pada za najmanje 20 posto. U tom razdoblju svaki četvrti muškarac ima nisku razinu testosterona, ali većina muškaraca toliko zatvara oči da to ni ne zna. Jesi li i ti među njima?

Pas koji laje ne grize. Govoriš li više o seksu nego što ga zapravo dobiješ kod kuće? Osmjehuje li se tvoja partnerica samo zato što zna da iza tvojih hrabrih riječi nema puno akcije? Kad libido zakaže, možeš biti siguran da iza toga stoji niska razina testosterona.

Ali to nije sve. S nedostatkom testosterona problemi se nakupljaju i često muškarac istodobno ima više simptoma.

Drugi simptomi nedostatka testosterona

Niska razina testosterona ne utječe samo na tvoj spolni život, već uzrokuje čitav niz drugih problema. Nevolja nikad ne dolazi sama.

Kod nedostatka testosterona najčešće se pojavi koji od sljedećih problema:

  • debljanje,
  • nedostatak energije i motivacije,
  • opadanje mišićne mase,
  • povećanje tjelesne masti,
  • promjene raspoloženja,
  • loše psihičko stanje.
Nizak testosteron i nedostatak energije
Foto: Fit Tijelo

To su samo najčešće tegobe. Muškarcima s niskom razinom testosterona ispada kosa, imaju problema s koncentracijom i teško se motiviraju. Upravo je motivacija ključna za održavanje zdravog načina života. Ako nemaš volje za životom, teško ćeš ostvariti svoje ciljeve.

Nemoj se uloviti u začarani krug niske razine testosterona!

Dostupno je nekoliko rješenja protiv niske razine testosterona. Ali pri odabiru moraš biti oprezan. U vrijeme kada je naše tijelo ionako već opterećeno toksinima, budi posebno pažljiv i posegni za prirodnim rješenjem. Namirnice poput mace i crvenog ginsenga prirodni su pojačivači testosterona. Na hrvatskom tržištu dostupna je potpuno prirodna formulacija Alpha Man 100% Testosterone Booster, koji ima više nego impresivne rezultate u povećanju razine muškog hormona na potpuno prirodan način.

Dugoročne posljedice niske razine testosterona

Misliš li da je nizak testosteron samo mala tegoba koja će nestati sama od sebe? Da su simptomi prolazne prirode? Upravo suprotno. Što se duže problemi s testosteronom nakupljaju, to više riskiraš svoje zdravlje.

Istraživanje sveučilišta u Kaliforniji iz 2007. godine proučavalo je smanjenje razine testosterona kod starijih muškaraca. Rezultati su iznenađujući. Dokazali su da su testosteron i smrtnost kod muškaraca izrazito povezani.

Muškarci s izrazito niskom razinom testosterona su čak za 40 posto više životno ugroženi od onih sa zadovoljavajućom razinom testosterona. Bez obzira na tvoj životni stil, prehranu i vježbanje, ako je razina testosterona niska, čak i najzdraviji muškarci imaju veći rizik od rane smrti. Niska razina testosterona predstavlja povećani rizik od smrti zbog kardiovaskularnih bolesti, kao i od respiratornih bolesti.

Dokazana niska razina testosterona također uzrokuje i osteoporozu. Kada razina hormona opadne, to uzrokuje smanjenje gustoće kostiju. Održavanje visoke razine testosterona smanjit će rizik od trošenja kostiju i spriječiti prijelome kostiju.

Nizak testosteron i rizik od rane smrti
Foto: Fit Tijelo

Dijagnoza: niska razina testosterona

Gubitak kose i nedostatak energije. Debljanje i nakupljanje masnih naslaga. Poražavajuća seksualnost i slaba erekcija. Sve su to znakovi da je razina testosterona preniska. Mnogi se muškarci zatvore u sebe s takvim simptomima i upadnu u začarani krug malaksalosti. Ako si frustriran u spavaćoj sobi, poslu i teretani, tada tvom tijelu treba pomoć.

Samo pravi muškarci sposobni su napraviti korak prema sprječavanju istjecanja životne energije. Priroda nudi mnogo hranjivih tvari i minerala koji potiču proizvodnju muških hormona. Nipošto ne moraš pribjegavati kemikalijama, jer su namirnice poput mace i crvenog ginsenga, prirodni stimulansi muškosti.

Stručnjaci su pokazali da preniska razina testosterona može dovesti do neugodnog starenja i povećati rizik od ozbiljnih bolesti. Misliš li još uvijek da je briga za mušku hormonalnu sliku besmislena?

Ako želiš ispunjen život, uzet ćeš ga u svoje ruke.

Prirodno rješenje za muškost

Prirodna formulacija, koju su kreirali stručnjaci za muško zdravlje, obara rekorde. Alpha Man Testosterone Booster je 100-postotna prirodna mješavina 13 sastojaka s dvostrukim djelovanjem. Muškarcima svih dobnih skupina pomaže u stvaranju vlastitog testosterona, pruža više energije, regeneraciju i povećava libido.

U razvoju formulacije tražili smo prirodne pojačivače testosterona kao što su maca, crveni ginseng, tribulus i ashwagandha. Sastojci najviše kvalitete prisutni su u pojačivaču testosterona u optimalnoj dozi, a dodani su i magnezij, cink, selen i vitamini B6, D3, K1. Jedinstvena kombinacija ubrzava rast vlastitog testosterona, a istovremeno snižava stresni hormon kortizol.

Nizak testosteron i Alpha Man
Foto: Fit Tijelo

Ako nisi siguran da formulacija Alpha Man može eliminirati tvoje tegobe, imam primamljivu ponudu za tebe. Isprobaj proizvod i prati učinke koje ima na tvoje tijelo i raspoloženje. Ako ne ostvari tvoja očekivanja, možeš nam vratiti praznu ambalažu i mi ćemo ti vratiti novac.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.50 / 5   2

Foto: Fit Tijelo

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: snizen testosteron, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu