7 znakova niskog testosterona koje nikako ne smiješ zanemariti

Znakovi niskog testosterona

Pravom muškarcu treba testosteron. U krivu si ako misliš da su nakupljanje masnih naslaga i gubitak mišićne mase posljedica isključivo prehrane – provjeri na što sve utječe preniska razina testosterona!

Svijet se vrti oko hormona

O hormonima slušamo na svakom koraku: muški i ženski hormoni, hormoni rasta, hormon stresa… Zadatak hormona je prenositi važne informacije do stanica. Hormonska neravnoteža može uzrokovati velike probleme u tijelu, pa čak i ugroziti tvoje zdravlje. Zato nikada ne zanemari znakove koji upućuju da hormoni u tvom tijelu plešu posljednji tango.

Ključ do kvalitetnijeg života krije se u hormonima.

Hormoni utječu na mnoge stvari, uključujući starenje. Starenje je složen proces koji će ti biti puno jasniji ako ga promatraš u odnosu na hormone. Osoba stari jer joj razina hormona opada, a tijelo na kraju proizvodi sve manje i manje hormona. Manje hormona znači, između ostalog, manje energije, manje mišićne mase i niži libido.

Koliko je snažna tvoja muškost?

Ako više nemaš onog pravog naboja u svom životu, ako ti se muška snaga gasi i više ne slamaš ženska srca svojom pozitivnom muškom energijom, onda razlog tome vjerojatno nije samo puni mjesec ili pretposljednji model pametnog telefona.

Odgovarajuća razina testosterona, glavnog hormona muškosti, pozitivno utječe na tvoje raspoloženje, emocije i produktivnost.

Nije tajna da je pravom alfa muškarcu, pored fit tijela i zavodljive energije, za kvalitetan život potrebna i dovoljna razina testosterona. Štoviše, to dvoje je zapravo povezano.

Tko je, a tko nije alfa muškarac?

Nemoj se zavaravati da je normalno da ti s godinama raste trbuh i da ti se smanjuje želja za seksom. Sjeti se četrdesetogodišnjaka, pedesetogodišnjaka, pa čak i šezdesetogodišnjaka koji su fit i prava konkurencija mlađim muškarcima u borbi za dame te kao od šale lome ženska srca.

Možeš imati kontrolu na glavnim hormonom muškosti – testosteronom!

Nemoj imati iluzije da ti testosterona ne može ponestati. Ne, tebi se to nikako ne može dogoditi – koga pokušavaš zavarati? Prema istraživanjima, čak 25 posto muškaraca nakon 30. godine starosti pati od preniskih vrijednosti testosterona. Zato obrati pozornost na simptome koji ukazuju na nedostatak testosterona i pravovremeno reagiraj.

#1 Ispadanje kose

Gubitak kose jedan je od najčešćih simptoma niske razine testosterona. Istodobno, istina je da je ćelavost kod muškaraca također povezana s mnogim drugim čimbenicima i genetikom. Istraživanja potvrđuju da testosteron igra važnu ulogu u rastu kose, tako da održavanje testosterona u dobroj formi znači i brigu o tvojoj kosi.

#2 Niski libido i problemi s erekcijom

Zapravo, testosteron je hormon koji ima ključni učinak na libido – malo testosterona, malo aktivnosti prije spavanja. Istina je da starenje ne štedi libido, koliko god poželjna bila tvoja bolja polovica. No što je još važnije, niska razina testosterona smanjuje želju za seksom. Obrati pažnju na promjene i pravovremeno poduzmi akciju. Ne računaj na to da akcija u krevetu ovisi samo o ljepšem spolu. Više testosterona, više akcije.

#3 Rast grudi

Mnogim muškarcima počinju rasti grudi slične ženskim, što nije nimalo seksi. Ova se pojava uglavnom odnosi na odnos između muškog hormona testosterona i ženskog hormona estrogena. Ako želiš da tvoja prsa krase isklesani mišići, a ne dvije hrpe viška opuštene kože, održavaj visoku razinu testosterona. Naravno, ne zaboravi na uravnoteženu zdravu prehranu i pravilnu tjelovježbu – savršena figura rezultat je planiranog rada, a ne slučajnosti.

#4 Nakupljanje kilograma

Kod muškaraca s niskom razinom testosterona neugodne masne naslage počinju se češće pojavljivati, obično oko struka i na drugim osjetljivim dijelovima. Imaš osjećaj da ne jedeš puno i dovoljno treniraš, ali umjesto mišića, raste ti samo trbuh? Ovo je sigurno znak upozorenja da bi moglo doći do pada razine testosterona, što dovodi do priličnog nakupljanja kilograma.

Nizak testosteron
Foto: Fit tijelo

#5 Niska razina energije

Čini ti se da je posao postao previše naporan, a pretrčani kilometar se svakim danom čini sve dužim? Nekad bi se s lakoćom odlučio između opcija A i B kako provesti vikend, a sad si umoran samo na pomisao da moraš napustiti udobnost kauča na kojem uživaš s vrećicom čipsa u ruci? Činjenica da se vučeš po svijetu poput umornog oblaka vjerojatno nije rezultat treninga ili pranja posuđa. Dobro razmisli što znaš o svojoj razini testosterona i provjeri kakve su šanse da ga podigneš na višu razinu. Testosteron može značajno utjecati na tvoje rezerve energije i produktivnost.

#6 Promjene u raspoloženju

Je li ti poznat osjećaj da svijet u jednom trenutku izgleda kao raj na zemlji, a već u drugom je omotan gustom maglom koju možeš rezati nožem, a pritom ne možeš vidjeti niti jednu svijetlu točku? Ne misli da su danima punim radosti krivci isključivo zavodljivi ženski pogledi ili mini suknje kolegica s posla. Na to kako se osjećaš u svojoj koži značajno utječe razina testosterona.

#7 Loš san i depresija

Poremećaje spavanja i depresivna stanja ne uzrokuju susjedova djeca koja vježbaju violinu, niti prijatelj koji je kupio novi automobil. Potraži pravog krivca negdje drugdje i provjeri svoju hormonalnu sliku. Nemoj misliti da će buđenje usred noći proći samo od sebe ili da će mračne misli otjerati lijep sunčan dan. Sve ove simptome shvati krajnje ozbiljno i održavaj odgovarajuću razinu testosterona, svog glavnog muškog hormona.

Vrata do vrhunskog raspoloženja, fit tijela i užitaka

Svatko ima priliku iskoračiti iz prosjeka i osjećati se sjajno u svojoj koži, uključujući i tebe. Nažalost, većina ljudi pročita pogrešne savjete koji ne vode do rezultata, pa ubrzo odustanu. Svega toga sam vrlo dobro svjestan, pa sam svemu pristupio drugačije. Predlažem da i ti zaživiš punim plućima i vratiš se u formu o kojoj već dugo sanjaš.

Ne odgađaj i što prije se pobrini da glavni hormon muškosti − testosteron − dovedeš na pravu razinu.

U proizvodu Golden Tree Alpha Man smo iz prirodnih namirnica izvukli samo one sastojke koji su potrebni muškom tijelu. Bez nepotrebnih dodataka i dodatnih kalorija. Istodobno smo ovo kompletno rješenje opremili dodatkom koji štiti tvoje tijelo od negativnih učinaka stresa. Stres nije mačji kašalj i moraš ga shvatiti krajnje ozbiljno! Jedinstveno rješenje je 100% prirodna formula dvostrukog djelovanja koja sadrži 13 aktivnih sastojaka za koje je dokazano da povećavaju glavni muški hormon testosteron i snižavaju hormon stresa kortizol.

Visok testosteron
Foto: Fit tijelo

Pet koristi visoke razine testosterona

Sve više muškaraca ima sve manje testosterona. Pazi da nisi među njima, jer testosteron može imati ključni utjecaj na kvalitetu tvog života i tvoje samopoštovanje. Znaš li koje su prednosti povećanja razine testosterona?

Korist #1: Visok libido

Muškarce s višom razinom testosterona karakterizira raznolika seksualna aktivnost. Razina testosterona prirodno raste kako tijelo reagira na seksualno uzbuđenje. Pridruži se uspješnim muškarcima koji znaju da se ženske glave okreću za muškarcima koji se znaju pobrinuti za svoju alfa privlačnost.

Korist #2: Mišićna i koštana masa

Testosteron igra važnu ulogu u proizvodnji proteina u tijelu i razvoju mišića. Stoga se nakon puberteta kod dječaka mišićna masa povećava za 50 posto. Isto se odnosi i na brigu o zdravim kostima, jer se kod muškaraca gustoća kostiju smanjuje s godinama i povezana je s istodobnim smanjenjem testosterona.

Korist #3: Manje masnih naslaga

Testosteron utječe na tjelesnu građu – snižavanjem testosterona povećava se masa masnog tkiva i smanjuje mišićna masa. Ako želiš izbjeći masne naslage u širokom luku, onda se pobrini za testosteron što je prije moguće.

Korist #4: Vrhunsko raspoloženje

Mnogi muškarci imaju promjene u raspoloženju, što se izvana očituje kao PMS ili predmenstrualni sindrom u žena. Ako želiš izbjeći oscilacije testosterona i šarmirati svoju okolinu dobrom energijom, pobrini se za testosteron. Testosteron, glavni muški hormon, daje važan doprinos tome da se osjećaš sjajno u svojoj koži.

Korist #5: Zdravo srce

Zdravo srce pumpa krv u ostatak tijela, pružajući mišićima i organima kisik potreban za vrhunsku izvedbu. Testosteron pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica kroz koštanu srž. Niska razina testosterona povezana je s raznim kardiovaskularnim rizicima.

Vjeruj provjerenom rješenju

Saznali smo da testosteron pozitivno utječe na brojne tjelesne funkcije:

  1. odlučuje koliko imaš mišićne i koštane mase;
  2. odlučuje koliko imaš energije i koliko si produktivan;
  3. utječe na rast i razvoj muških genitalija;
  4. izravno je povezan s libidom ili seksualnim nagonom;
  5. utječe na erektilnu funkciju.
Alpha Man 100% Natural Testosterone Booster
Foto: Fit tijelo

Upoznaj šampionsku strategiju za višu razinu testosterona u obliku vrhunskog dodatka prehrani.

Za razliku od ostalih prosječnih proizvoda, ovaj se fokusira na cijeli spektar tegoba i jedinstvenom formulacijom ti omogućava da u cijelosti iskoristiš svoj potencijal. Ako te Alpha Man 100 % Natural Testosterone Booster ne bude oduševio, unutar 60 dana možeš zahtjevati povrat novca.

Osiguraj si i ti optimalnu razinu hormona muškosti!

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.71 / 5   14

Foto: Fit tijelo

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu