Svaki dvadeseti muškarac ima pedofilne maštarije

Kako-potaknuti-dijete-da-priča

Prema upravo objavljenom zajedničkom ispitivanju sveučilišta u Regensburgu, Hamburgu, Bonnu, Dresdenu, Ulmu i finskom Turku, 4,4 % muškaraca potvrdno je odgovorilo na pitanje jesu li imali maštarija o seksualnim radnjama s djecom u dobi od 12 ili manje godina. Ispitivanje je provedeno anonimnim anketiranjem putem interneta. 

U sklopu više istraživanja, znanstvenici su vodili anonimne intervjue s 28.000 odraslih i više od 2.000 djece i mladih. Kako bi bili sigurni u iskrenost odgovora, pretpostavivši da dio ispitanika uslijed srama ne želi priznati svoje maštarije, osim direktnih pitanja, koristili su indirektne metode koje su rezultirale podatkom da 6% muškaraca pokazuje seksualno zanimanje za djecu.

Prema riječima voditeljice ispitivanja, Janine Neutze, manje od jednog muškarca na 1.000 zadovoljava dijagnostičke kriterije pedofilije.

Po pitanju karakterističnih obilježja zlostavljača djece, potvrđeni su raniji nalazi. Počiniteljima su djeca seksualno izrazito privlačna, sa svojim odraslim vršnjacima održavaju samo kratke veze od maksimalno dvije godine i pokazuju asocijalna obilježja. Također, u velikom broju slučajeva, u dječjoj dobi su i sami bili žrtve seksualnog zlostavljanja.

Ovo ispitivanje je financiralo njemačko ministarstvo obitelji s 2,5 milijuna eura.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Svaki dvadeseti muškarac ima pedofilne maštarije

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.