Skidanje dioptrije: isplati li se, koja je cijena i kakva su iskustva osoba koje su dioptriju skinule?

Skidanje dioptrije - isplati li se

Lasersko skidanje dioptrije je postupak uklanjanja kratkovidnosti, dalekovidnosti, astigmatizma i staračke dioptrije (prezbiopije) laserom. S obzirom na nevjerojatan napredak tehnologije skidanje dioptrije jedan je od najsigurnijih medicinskih zahvata. Sada čak ima nade i za one osobe koje prije nisu bili kandidati za skidanje dioptrije – zbog iDesign tehnologije.

Što je lasersko skidanje dioptrije?

Skidanje dioptrije kirurzi opisuju kao jednostavan postupak koji može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, ovisno o stupnju potrebne korekcije. Hladnom laserskom zrakom remodelira se površina oka. Tako se ispravljaju sitne greške i nepravilnosti, a vid postaje jasan i oštar. 

Poboljšanje vida se primjećuje odmah nakon zahvata.

Boli li lasersko skidanje dioptrije?

Ne boli. Pacijent može osjećati neugodu, međutim samo skidanje dioptrije ne boli i pacijent ne osjeća bol. Naravno, prije zahvata primjenjuje se anestetik. 

Koliko traje oporavak nakon skidanja dioptrije?

Oporavak nakon skidanja dioptrije ovisi o metodi kojom je dioptrija skidana. Dvije glavne metode su LASIK i PRK metoda. 

Lasik metoda je najpopularnija metoda skidanja dioptrije. Lasik tehnologija koju upotrebljava poliklinika Optical Express je tehnologija koju i NASA i NATO odobravaju za skidanje dioptrije svojim pilotima. 

LASIK zahvati mogu biti i dodatno poboljšani u Optical Expressu upravo iDesign tehnologijom, kojom se liječenje prilagođava svakom pacijentu posebno. 

Oporavak je kratak i nakon LASIK metode pacijenti se već sutradan mogu vratiti svakodnevnim obvezama. 

PRK metoda zamjenska je metoda za sve one pacijente koji nisu prikladni kandidati za LASIK. Također se može poboljšati uporabom iDesign tehnologije.

Oporavak nakon PRK metode traje otprilike tjedan dana. 

Skidanje dioptrije - oporavak
Foto: Optical Express

Koja je cijena skidanja dioptrije?

Skidanje dioptrije slovi kao skup zahvat, mada, ako izračunate koliko ste kroz godine potrošili na leće, naočale, otopine, tekućine i sve ostalo što vam je potrebno, tada više i ne izgleda previše. 

Ono što je neprocjenjivo je nevjerojatno poboljšanje kvalitete života i oslobađanje od dioptrije koja sa sobom donosi mnoga ograničenja. 

Većina klinika uvijek ima akcije i odobrava plaćanje na rate. Akcija na skidanje dioptrije upravo traje u Optical Expressu. 

Skidanje dioptrije – iskustva!

Većina pacijenata nakon skidanja dioptrije uvijek kaže istu stvar – da im je žao što se nisu prije za to odlučili! 

Dovoljan je samo jedan pregled kako biste saznali jeste li kandidat za skidanje dioptrije. Saznajte kako izgleda pregled za skidanje dioptrije. 

Kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam

Lasersko skidanje dioptrije ispravit će kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam. Za staračku dioptriju koristi se monovision metoda.

Kratkovidnost (miopija) je refrakcijska greška oka. Jeste li kratkovidni? Ako ne vidite predmete ili osobe na većoj udaljenosti, ali nemate problema s čitanjem, vjerojatno ste kratkovidni. Krivci za kratkovidnost mogu biti geni ili preveliko naprezanje očiju. Svakako često kontrolirajte svoj vid kako biste na vrijeme uočili mogući rast dioptrije. 

Za lasersko skidanje dioptrije ista mora biti stabilna najmanje godinu dana. Kratkovidne osobe imaju minus dioptriju. 

Dalekovidnost (hiperopija) također je greška oka. Jeste li dalekovidni? Ako vidite predmete ili ljude na većoj udaljenosti, ali ne možete pročitati sms ili ne možete čitati knjigu, vjerojatno ste dalekovidni. Dalekovidne osobe imaju plus dioptriju. 

Astigmatizam je abnormalno zakrivljenje očne rožnice ili greška očne leće. Dolazi uz kratkovidnost ili dalekovidnost, a simptomi mu mogu biti česte glavobolje, osjetljivost na svjetlost, mutan vid. 

I kratkovidnost i dalekovidnost i astigmatizam vrlo se lako i bezbolno mogu riješiti laserskim skidanjem dioptrije. 

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.31 / 5   16

Foto: Optical Express

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu