Besprijekoran vid Anite Dujić Broadfoot s potpisom poliklinike Optical Express

Optical Express - lasersko skidanje dioptrije

“Pitaju me zašto sam odabrala Optical Express? Zato što su jedni od najboljih u Europi. Sada vidim savršeno!

Ljudsko oko jedno je od najfascinantnijih organa jer njime upijamo većinu informacija iz vanjskog svijeta. Danas su, zbog ubrzanog i tehnološki naprednog života, oči često umorne jer ih, gledajući u razne ekrane, poprilično umaramo. Raste broj kratkovidnih osoba, a probleme vida rješavamo naočalama, lećama i laserskom korekcijom vida.

Lasersko skidanje dioptrije zahvat je koji doslovce – mijenja život, a o tome najbolje svjedoče pojedinci kojima je upravo taj zahvat donio pozitivnu promjenu. Vidjeti “bistro“ bez naočala, svakome tko je ovisan o istima, doslovno mijenja pogled na svijet. Vidjeti detalje, bili oni u prostoru, u prirodi, na ljudskom licu, vidjeti daleko, blizu, pročitati natpis, uživati u vožnji automobilom, a sve navedeno bez da moramo staviti dioptrijske naočale, stvara neopisivo olakšanje. Svijet je predivno mjesto kada ga vidimo čisto te kada je vid adekvatno i stručno zbrinut.

Manekenka i poduzetnica Anita Dujić Broadfoot, odlučila je svoje povjerenje dati upravo stručnjacima iz Poliklinike Optical Express. “Pitaju me zašto sam se odlučila baš za Optical Express? Zato što su jedni od najboljih u Europi na tom polju, zato što imaju dugogodišnje iskustvo i vrhunske stručnjake, a samim time i uspješne rezultate. To su razlozi zbog kojih sam se prepustila u ruke doktora Grgića. Izabrao je najbolju moguću metodu za moj slučaj i već sada rezultati su izvrsni, vidim savršeno! Naime, imala sam dioptriju -3.5 na desnom oku koja mi je zaista uzrokovala poteškoće u svakodnevnom životu. Također, s obzirom na to da sam neko vrijeme živjela u Engleskoj, gdje je Optical Express jedna od priznatijih očnih poliklinika, znala sam kako nema razloga za brigu“ – uz širok osmijeh priznaje Anita.

Optical Express i Anita Dujić Broadfoot
Foto: Optical Express

Dr. med. Dražen Grgić iskusan je oftalmolog koji se već godinama bavi laserskim liječenjem u oftalmologiji i liječenjem bolesti mrežnice i vidnog živca. Aniti je preporučio iDesign PRK metodu. PRK se, kao i LASIK metoda, može dodatno poboljšati upotrebom iDesign tehnologije. Riječ je o dijagnostičkom aparatu koji je u stanju prepoznati i najsitnije nepravilnosti na oku te zahvat u potpunosti prilagoditi svakom pacijentu.

Kako je iDesign tehnologija revolucionarizirala skidanje dioptrije i koje su njezine najveće prednosti?

Laserska korekcija vida već je dugo vremena jedan od najsigurnijih zahvata, a iDesign tehnologija je uspjela napraviti cijeli proces puno preciznijim te omogućila savršen vid i pacijentima koji do sad nisu bili kandidati za zahvat. Trenutno je Optical Express jedina klinika u regiji koja se koristi ovom tehnologijom. iDesign je wavefront dijagnostički uređaj koji može detektirati i najsitnije nepravilnosti oka. Zahvaljujući iDesign tehnologiji kirurzi mogu maksimalno prilagoditi zahvat laserske korekcije vida svakoj osobi. 

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da, osim što puno preciznije korigira vid, iDesign u kombinaciji s IntraLase tehnologijom omogućava korekciju vida i pacijentima koji do sad nisu bili kandidati za zahvat. Iako možda nekima skidanje dioptrije zvuči vrlo kompleksno, laserska korekcija vida traje svega 15-ak minuta, odnosno 5 – 10 minuta po oku. Zahvat se uvijek radi odmah na oba oka.

Ako imate nedoumice ili postoji određen strah od skidanja dioptrije, na službenoj web stranici Poliklinike Optical Express potražite svoje odgovore te se naručite na pregled i konzultacije jer je moguće imati savršen vid i zauvijek ostaviti dioptrijske naočale u ladici.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Optical Express

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Besprijekoran vid Anite Dujić Broadfoot s potpisom poliklinike Optical Express

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.