Najbolji prirodni lijekovi protiv klamidije

kadulja

Klamidija je spolno prenosiva bolest koja, ako se ne liječi, može dovesti do do ozbiljnih reproduktivnih i drugih zdravstvenih poteškoća s kratkoročnim i dugoročnim posljedicama.

Ako sumnjate na klamidiju ili vam je ona dijagnosticirana, nikada je nemojte pokušavati sami liječiti. Klamidija se liječi uz pomoć antibiotika! 

Antibiotike koje vam je liječnik propisao morate uzimati strogo poštivajući upute koje ste dobili od liječnika. Neuzimanje kao i prerani prestanak uzimanja terapije predstavljaju opasnost budući da uzročnik bolesti može u drugom pokušaju liječenja pokazati otpornost na terapiju.

U liječenju klamidijske infekcije nema alternativnih mogućnosti! 

Uz lijekove možete koristiti i prirodne sastojke kako biste ubrzali oporavak.

Češnjak

Češnjak je najpotentniji kućni lijek, prirodni antibiotik prisutan u njemu preporučuje se i u tradicionalnoj medicini. Češnjak se može koristiti interno. Možete uzimati puno češnjaka za povećanje antibakterijskih svojstava, a ako niste zadovoljni okusom češnjaka potražite komercijalno obrađene kapsule koje su jednako učinkovite.

Ulje čajevca

Ulje čajevca je poznato po svojoj antibakterijskoj snazi. Ono se koristi kao potpora liječenje raznih spolnih bolesti. Razrijedite ulje u mlakoj vodi i koristite ga za ispiranje spolnih organa. To će ujedno pružiti i olakšanje svrbeža i drugih tegoba. Kod klamidije, preporučuje se primjenjivanje ove metode najmanje dva puta dnevno.

Kadulja

Kadulja je popularna biljka u liječenju genitalnih infekcija. Prokuhajte nekoliko šalica vode i dodajte zgnječenu kadulju. Napitak je potrebno piti dva puta dnevno kako bi se olakšalo uklanjanje bakterija iz tijela.

Echinacea

Echinacea je uključena u top pet kućnih lijekova protiv klamidije zbog svog snažnog antibakterijskog, antiviralnog i antivirusnog djelovanja. Ona također pomaže u jačanju imunološkog sustava.

Testerasta palma ili Saw Palmetto

Antiseptičko svojstvo ove biljke je izuzetno korisno u liječenju klamidije, kao i u kontroliranju infekcija mokraćnog sustava.

» Pročitajte više: Klamidija – simptomi, komplikacije i liječenje

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: prirodni lijek za klamidiju, klamidija lijek, čaj protiv klamidije, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu