10 prirodnih antibiotika

bosiljak

Priroda uvijek ima rješenje! Donosimo vam listu prirodnih antibiotika koji pomažu kod infekcija i ne djeluju štetno na zdravlje.

Ulje čajevca

Ovaj drevni lijek se koristi za liječenje kožnih infekcija i rana te ima snažna antimikrobna svojstva.

Šparoga

Ekstrakt šparoge potiče broj i aktivnost bijelih krvnih stanica kako bi se zaštitili od niza bakterija, uključujući E. coli i Staphylococcus aureus.

Bosiljak

Lišće i sjemenke ove aromatične biljke ima antibakterijska svojstva. Koristite ga u kuhinji ili primijenite ulje bosiljaka na rane.

Planika

Ova biljka sadrži spoj koji se bori protiv urinarne i crijevne infekcije. Dostupna je u obliku kapsula i kao tinktura.

Brusnice

Ove bobice sadrže spojeve koji sprečavaju infekcije urinarnog trakta. Koncentrirani ekstrakt ili nerazrijeđen sok su najučinkovitiji.

Brusnice

Echinacea

Ovu biljku su Indijanci koristili za liječenje rana i ugriza zmije. Echinacea osnažuje imunitet i povećava otpornost na infekcije. Obično se uzima kao tinktura.

Eukaliptus

Njegov ljekoviti dio je ulje i lišće. Eukaliptus ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Eukaliptus se koristi za liječenje respiratorne infekcije ili za sprječavanje infekcija rana.

Češnjak

Bogat antibakterijskim spojem alicinom, češnjak se koristi od davnina za liječenje potencijalno fatalnih bolesti i sepse. Koristite ga sirovog, u kuhanju ili uzmite češnjak u kapsulama.

Med

Njegova antibakterijska svojstva pomažu da se spriječe infekcije rana. Manuka med je vrsta s najsnažnijim protuupalnim djelovanjem.

Origano

Ulje origana je učinkovito protiv 25 različitih bakterija. Također ulje origana ima i snažno antivirusno djelovanje te štiti od gripe i prehlade. U ljekarni možete kupiti masti koje sadrže ekstrakt origana i koriste se za liječenje rana.

Članak objavljen:

Saznajte više o imunitetu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.88 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu