Graviola – pomaže li u liječenju raka?

graviola

Prirodne metode liječenja raka izazivaju veliko zanimanje, ali istodobno i brojne sumnje zbog nedostatka znanstvene potvrde. Graviola je biljka koja je pružila drugačiji pogled na alternativno liječenje ove bolesti. Ono po čemu je ona specifična su provedena laboratorijska istraživanja koja su potvrdila njezino snažno anti-kancerogeno djelovanje.

Provjerili smo po čemu je ova ljekovita biljka toliko posebna i kako djeluje na stanice raka.

Graviola – prevencija i liječenje raka

Graviola je biljka koja ima mnoga ljekovita svojstva, no daleko je najviše pažnje privukla time što navodno vrlo učinkovito uništava stanice raka.

U posljednje se vrijeme ekstrakti graviole, posebice u Južnoj Americi, preporučuju i za liječenje nekih najtežih bolesti, uključujući i karcinome, iako takvu praksu podupire tek nekoliko znanstvenih istraživanja (studije sa Katoličkog sveučilišta u Južnoj Koreji te sveučilišta Purdue iz Indiane, SAD).

O njezinoj ljekovitosti saznajemo od jednog od najvećih američkih proizvođača lijekova koji je proveo više od 20 laboratorijskih testova o utjecaju Graviole na stanice raka.

Provedena istraživanja su pokazala da bioaktivni spojevi iz Graviole djeluju citotoksično na čak 12 vrsta karcinoma, među kojima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Osim toga, utvrđeno je da Graviola ne izaziva nikakve nuspojave. Naprotiv, ona pozitivno djeluje na imunološki sustav i cjelokupno zdravlje organizma te, za razliku od kemoterapije, djeluje isključivo na zloćudne stanice, ostavljajući zdrave stanice netaknutima.

U liječenju raka, koriste se list, korijen i sjeme, koji obiluju alkaloidima i bioaktivnim spojevima acetogeninima, koji su se u nekim istraživanjima pokazali i do 10.000 jačima od adriamicina koji se obično koristi u kemoterapiji.

Znanstvenici su otkrili da se acetogeninima mogu efikasno tretirati čak i stanice raka otporne na kemoterapiju (MDR stanice). Ipak, Graviola se i dalje koristi samo kao alternativna metoda i pomoć u liječenju karcinoma.

Graviolu mogu koristiti i osobe koje su na kemoterapiji za ublažavanje simptoma mučnine, gubitka težine, kose i pada imuniteta.

Ostala ljekovita svojstva Graviole

Premda je Graviola najpoznatija po svom djelovanju na stanice raka, ona ima i mnogobrojna druga ljekovita svojstva.

Poznato je njezino antibakterijsko, antigljivično i antiparazitno djelovanje, ali i pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje- lišće graviole ima umirujući učinak te pomaže kod stresa, depresije te ostalih živčanih poremećaja, a istodobno jača tijelo i pojačava životnu energiju.

Ova biljka tradicionalno se koristila širom svijeta i u mnogim narodima:

  • U Peruu se koristila kao učinkovito sredstvo za smirenje, kao diuretik i analgetik.
  • U Brazilu su njome liječili artritis, astmu, bolesti krvožilnog i endokrinog sustava te bolesti jetre.
  • U Indiji se preporučivala za bolji san, protiv bolesti žuči, kod prehlade i kao pomoć za brže otrežnjenje kod intoksikacije alkoholom.
  • Južnoamerički Indijanci upotrebljavali su ju za liječenje bolesti srca, astme, problema s jetrom i artritisa.
  • U Africi je koriste kao analgetik te nalazi primjenu u liječenju dječje groznice.
  • Tradicionalno se upotrebljava i za liječenje groznice, dijareje te za stimulaciju izlučivanja mlijeka kod dojilja.
  • Jača imunološki sustav i štiti od smrtonosnih infekcija.
  • Snižava visoki krvni tlak.
  • Podrška je limfnom sustavu i cirkulaciji.
  • Pomaže u liječenju dijabetesa tipa 2.

Moderna farmaceutska industrija također je prepoznala nevjerojatna svojstva Graviole, no njezin najmoćniji sastojak bilo je nemoguće sintetizirati i umjetno umnožiti. Samim time, Graviola nije mogla biti patentirana. Ipak, iskustva sačuvana kroz tisućljeća pomogla su da ova biljka ne ostane skrivena od javnosti. Danas je ona jedna od najpopularnijih prirodnih metoda koja se koristi kao nadopuna liječenju raka.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.11 / 5   35

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: graviola, graviola cijena, graviola prah, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu