PROČITAJ I OSVOJI: Alergije – kako pomoći našem organizmu u borbi protiv alergija?

Alergije i alergeni

Proljeće je tu, a time i toplije vrijeme, sunčeve zrake i više boravaka u prirodi. No, koliko god buđenje iz zimske hibernacije mnoge veseli, ipak dio nas strepi od još jednog vjesnika proljeća – alergija. Unazad 50 godina broj oboljelih od alergija se neprestano povećava te u razvijenijim zemljama svaka četvrta osoba pati od nekog oblika ove moderne pošasti.

Alergije i alergeni 

Što je to zapravo alergija? Radi se o prekomjernoj reakciji našeg imunološkog sustava na neku tvar, odnosno alergen. Drugim riječima, ukoliko se alergen kao što je pelud nađe u našem sustavu, uživanje u blagom proljetnom suncu zamijenit će svrbež i suzenje očiju, curenje i svrbež nosa, kihanje, kašljanje i slično. 

Alergeni mogu biti cjelogodišnji ili sezonski. Cjelogodišnje alergene najčešće nalazimo u zatvorenom – prašina, grinje, dlake životinja, perje, plijesan ili pak određene vrste hrane, prisutni su bez obzira na to koje je doba godine. S druge strane, sezonski alergeni određeni su dijelom godine u kojem cvatu određena stabla, trave i korovi. Za razliku od recimo voćaka koje oprašuju kukci, ove se biljke razmnožavaju zrakom što znači da je koncentracija peludi u zraku visoka i lakše ulazi u naš organizam kad dišemo.

Sezonski alergeni
Foto: Hug Your Life

Imamo li alergiju ili prehladu?

Kraj zime i početak jeseni predstavljaju period u kojem se bilježi porast i virusnih prehlada i alergija. Imajući na umu da su neki od simptoma identični, ponekad je teško razlikovati s kojom se točno bolešću susrećemo. Ipak, postoji nekoliko razlika u simptomima koji nam mogu otkriti o čemu se točno radi.

Glavna razlika je ta da je prehlada najčešće popraćena i povišenom tjelesnom temperaturom, dok alergija nije. S druge strane, alergija će to nadoknaditi jakim svrbežom nosa i očiju koji nije prisutan kod virusne zaraze, a gnjavit će nas znatno duže od prehlade koja u prosjeku traje 6 – 7 dana. Ukoliko primijetimo pojavljivanje istih simptoma svake godine u određeno vrijeme, a naročito ako imamo povijest alergija u obitelji, najbolje je napraviti alergijski test kako bismo bili sigurni u dijagnozu.

Jak imunitet protiv alergije
Foto: Hug Your Life

Kako alergiju spriječiti ili ublažiti?

Jednom kad dođe do alergijske reakcije, jedino moguće rješenje je korištenje jakih antialergijskih tableta ili kapsula koje najčešće otežavaju svakodnevno obavljanje poslova, stoga je poželjno više pažnje posvetiti sprječavanju reakcije na alergene. Najčešći savjet koji ćemo čuti u vezi ublažavanja simptoma alergije je da se klonimo onog što je izaziva. Drugim riječima, ukoliko smo alergični na pelud breze, početkom ožujka bilo bi dobro izbjegavati ta stabla. Ukoliko smo alergični na kućnu prašinu, važno je redovito čišćenje te uklanjanje tapeciranih predmeta poput tepiha, plišanih igračaka i zavjesa.

Ipak, priroda nam nudi i neke svoje ratnike u borbi s alergijama. Kako je alergija zapravo pretjerana reakcija našeg imunološkog sustava na podražaje, poželjno je koristiti tvari koje uravnotežuju te reakcije. Jedna od njih je glavni sastojak kurkume – kurkumin, zaslužan za žutu boju ovog začina. Kurkumin između ostalog balansira imunološki sustav tako da ublažava reakcije sustava ako su pretjerane te ih pojačava ako su preslabe. Kurkumin je danas rekorder i po tome što se uz njegovo proučavanje veže više od 16.000 biomedicinskih istraživanja objavljenih na PubMed-u, u rasponu od raznih upala, artritisa, pa do različitih oblika karcinoma, Alzheimerove bolesti, itd.

Curcumin C3 Complex Premium – provjeren stručnjak za pomoć imunitetu

Kurkumin je tvar koja je slabo topiva u vodi te najčešće neiskorišten izlazi iz organizma. Stoga je potrebno koristiti ga u prilagođenom obliku, odnosno u kapsulama gdje je pridodan ekstrakt crnog papra BioPerine, čime je iskoristivost kurkumina znatno povećana. Curcumin C3 Complex Premium nudi do 20 puta veću bioraspoloživost, odnosno iskoristivost kurkumina, što znači da će on sigurno ući u naš organizam i ojačati nam imunološki sustav.

Curcumin C3 Complex Premium
Foto: Hug Your Life

Curcumin C3 Complex Premium patentirani je i standardizirani ekstrakt 3 vrste kurkuminoida, obogaćen vitaminima D3, B6 i B12 te selenom koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Samo jedna kapsula Curcumin C3 Complex-a može se usporediti s učinkom od čak 85 kapsula ili tableta standardnog ekstrakta kurkuminoida od 100 mg.

Zašto koristiti baš ove kapsule? Curcumin C3 Complex Premium trenutno je najviše puta ispitan i ocijenjen kurkumin brand na tržištu s više od 60 kliničkih istraživanja, a samo je njega odobrila i američka agencija FDA te mu odobrila GRAS status koji potvrđuje njegovu sigurnost i pouzdanost. Uz to, više mu je puta dokazana bioraspoloživost te su dovoljne 1 – 2 kapsule dnevno za vrijeme obroka kako biste postigli učinkovitost.

Stoga, ne čekajte da se pelud pojavi u zraku te krenite s jačanjem organizma već danas uz Curcumin C3 Complex Premium!

Hug Your Life nagrađuje vašu kreativnost! Jedan čitatelj ili čitateljica koji pokaže najveću dozu kreativnosti dobit će priliku isprobati Curcumin C3 Complex Premium kapsule. Sve što trebate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje te popuniti obrazac svojim podacima kako bismo vas mogli kontaktirati u slučaju dobitka. Pravila nagradnog natječaja možete pročitati ovdje, a posebno napominjemo da pravo sudjelovanja imaju samo punoljetni građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te da dobitnicima šaljemo nagrade isključivo na adrese u Republici Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 30.03.2021. u 23.59 sati. Imena dobitnica ili dobitnika objavit ćemo 31.03.2021. u ovom članku. Sretno!

Nagradni natječaj je završen. Dobitnica je:

  • Petra Rabak.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.50 / 5   2

Foto: Hug Your Life

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu