Vegetarijanska hladetina
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Sastojci:
- 300 g dimljenog seitana,
- 2 korijena peršina,
- ¼ korijena celera,
- 2 mrkve,
- 1 glavica luka,
- 3 češnja češnjaka,
- 1 list lovora,
- papar,
- ulje,
- 3 žlice agar-agara,
- sol,
- začin za juhu.
Priprema:
- Luk sitno narezati i pirjati na ulju dok ne omekša.
- Povrće (osim češnjaka) narezati na velike kocke i dodati na luk.
- Sve zajedno lagano pržiti oko 5 minuta, uz stalno miješanje. Zatim uliti 1 ½ l vode.
- Dodati lovor, papar, sol, češnjak i začin za juhu te na kocke narezani seitan.
- Kuhati 1 sat, a zatim dodati agar-agar i kuhati još 5-10 minuta, da se agar-agar rastopi.
- Dobro promiješati i ostaviti da se hladi preko noći.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo

Brzi, jeftini i zdravi recepti
Posna jela za Veliki petak: Što jesti na nemrs i post?
- Zrinka Babić
- 6 min čitanja
Članak objavljen:
Izvor: