Salata s mahunama i kumato rajčicama
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Volim salate koje mogu poslužiti kao samostalan obrok, naročito u ljetno doba. Ova salata je jedna od njih. Vrlo jednostavna za pripremu, a ujedno zanimljiva upravo zbog kumato rajčica.
Kumato rajčice su relativno novouzgojena sorta, jedinstvene su izgledom i okusom. Čvrste su i sočne, dolaze u nekoliko nijansi, a za pripremu hladnih salata idealne su one u boji čokolade.
Intenzivnijeg su okusa od klasičnih rajčica na koje smo navikli, zapravo su onako voćno slatko-kiselog okusa i ukusne su bez obzira na stupanj zrelosti.
Potrebni sastojci:
- 300 g kuhanih mahuna (ja sam upotrijebila široke plosnate zelene mahune)
- 250 g kuhane smeđe leće
- 1 tikvica
- 1 češanj češnjaka
- Peršinov list
- Limunov sok
- Maslinovo ulje
- 2-3 kumato rajčice
- Sol
- Papar
Priprema:
- Skuhajte mahune, ali pazite da ih ne prekuhate. Preporučam da ih ostavite al dente.
- Skuhajte leću (slobodno možete upotrijebiti i kuhanu leću iz konzerve).
- Tikvicu operite, nemojte ju guliti, narežite na tanke ploške i kratko ispržite na tavi (npr. grill-tavi) bez dodavanja ikakve masnoće.
- U zdjelu za serviranje stavite leću, mahune, tikvice, narezanu kumato rajčicu.
- Sve pospite sitno sjeckanim peršinovim listom i češnjakom, te začinite solju, paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem.
Salata je odlična i topla i hladna.
Želite li isprobati recepte ove autorice, javite joj se putem njezine Facebook stranice.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: