Naan – indijski kruh

naan kruh

Postoji nekoliko recepata za naan, ovaj je najjednostavniji, a ovako pripremljene pogače jako su ukusne.

Potrebni sastojci:

  • 500 grama brašna,
  • 2.5 dcl vode,
  • 6 žlica jogurta,
  • 2 žlice suhog kvasca,
  • žlica šećera i žlica soli,
  • 2 žlice maslaca ili Ghee-a,
  • 1 jaje (u nekim receptima se ne koristi jaje, ali jednostavnije je s jajem jer daje čvrstoću).

Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte kvasac, vodu i šećer te pričekati 5 minuta da se smjesa zapjeni.
  2. U smjesu dodati brašno, sol, maslac, jogurt i jaje te miješati dok se tijesto ne formira.
  3. Pustiti tijesto da se digne na dvostruku veličinu za što će trebati oko sat vremena.
  4. Iz tijesta napraviti 8 kugli te iz njih napraviti ovalni oblik (kao kod tijesta za pizzu)
  5. Zagrijati tavu na što višu temperaturu (naan se peče na jakoj vatri) i premazati tankim slojem maslaca
  6. Peći svaki komad tjesta zasebno, prvo na jednoj strani dok se ne pojave baloni, a zatim okrenuti. Za jedan komad trebalo bi biti dosta 2 minute pečenja sa svake strane (ako je vatra dovoljno jaka)

Serviranje

Naan je najfiniji kada je poslužen topao, idealno paše uz indijska jela poput Dahl-a.

Dobar tek!

Članak objavljen:

Saznajte više o indijskoj kuhinji u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.71 / 5   7

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: naan kruh, naan recept, indijski kruh, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu