Kocke od malina – kremaste i ukusne

Kocke od malina

Jagode nam skoro prolaze, a došle su nam maline u sezonu. Imam tu sreću da ih baka i djed moje djevojke imaju u vrtu i neopisivo me razveseli dobiti nešto od njih. Nakon što smo se najele, ostalo ih je još podosta da ih stavim u kolač.

Maline
Foto: Mare

Odlučila sam se da to bude kolač koji će biti super osvježavajući i kombinirati granolu, veganski jogurt i za ekstra svježinu malo đumbira i limete. Takva vrsta kolača vam je idealna za počistiti police jer u podlogu idu razni orašasti, sjemenke i suho voće. Tu imate svu slobodu da iskombinirate kako vam drago, sve će to kolač učiniti još slasnijim. 

Da ne duljim previše, ako se usudite upaliti pećnicu, nakon par sati hlađenja u hladnjaku, očekuje vas fenomenalno ukusna nagrada. 

Kocke od malina
Foto: Mare

Za podlogu

Sastojci dostatni za kalup veličine 25×35 cm

  • 150 g mix orašastih plodova i sjemenki ( idealna prilika za počistiti police)
  • 50 g suhog voća po želji ili mix 
  • 200 g pirovog ili pšeničnog brašna
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 200 g veganskog maslaca ili margarina
  • 150 g šećera kokosovog cvijeta ( demerara ili bijeli rafinirani)
  • 10 g svježeg đumbira
  • 5 g praška za pecivo
  • 2 g soli

Za kremu

  • 500 g sojinog jogurta
  • 400 g kokosove kreme ( ili punomasnog kokosovog mlijeka)
  • 60 g šećera 
  • 30 g kukuruznog škroba (gustin)
  • naribana korica jedne limete
  • 600 g malina

Po želji za dekoraciju

  • ekspandirani amarant, kvinoja ili proso
  • mak
  • extra korice limete
Kocke od malina
Foto: Mare

Priprema

  1. Veganski maslac ostavite barem tridesetak minuta na sobnoj temperaturi.
  2. Mix orašastih i sjemenki zajedno sa suhim voćem i đumbirom kratko usitnite u procesoru za hranu ili sjeckalici. Nemojte da se pretvori u pastu, samo da se usitne.
  3. Pomiješajte tako dobivenu smjesu s preostalim sastojcima za podlogu te dodajte veganski maslac narezan na listiće.
  4. Rukama sve dobro izgnječite da se sjedini. Nemojte previše miješati. Zatim premjestite u hladnjak na 30 min. 
  5. Sve sastojke za kremu, osim malina,  dobro promiješajte. Pazite da nema grudica od kukuruznog škroba.
  6. Lim obložite papirom za pečenje te po dnu ravnomjerno utisnite podlogu za kolač koja se ohladila u frižideru.
  7. Dvije trećine malina posložite po utisnutoj podlozi pa prelijte kremom.
  8. Po vrhu posložite/utisnite ostatak malina te posipajte posip po želji.
  9. Pecite na 180°C 35 do 40 min.
  10. Ostavite da se dobro ohladi zatim prebacite u hladnjak barem 2 sata.
  11. Režite na kocke, a pri serviranju po želji dodatno posipajte naribanom koricom limete.
  12. Kolač držite u frižideru, što je hladniji to je ukusniji.

U slast!

Više mojih recepata možete pronaći ovdje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu