Gljive u woku – recept

gljive u woku

Sastojci:

  • 150 g bukovača,
  • 150 g šampinjona,
  • 150 g lisičarki,
  • 150 g mrkve,
  • 2 mlada luka,
  • 2 češnja češnjaka,
  • 2 žličice curry praha,
  • 1 žličica šećera,
  • 100 ml kokosovog mlijeka,
  • 150 g graška,
  • 200 ml povrtnog temeljca,
  • 1 žlica sjeckanoga vlasca,
  • sol, papar.

Priprema:

  1. Gljive očistiti i narezati na prikladne komade.
  2. Mrkvu očistiti i narezati na rezance. Luk očistiti i narezati na kolutiće.
  3. U woku na vrućem ulju popržiti gljive, začiniti ih solju i paprom te izvaditi i staviti na stranu.
  4. Na preostalu masnoću dodati kolutiće mladog luka i listiće češnjaka.
  5. Čim češnjak zamiriše, posoliti i popapriti, dodati curry prah, prstohvat šećera, povrtni temeljac i kokosovo mlijeko te kuhati na laganoj vatri 4-5 minuta.
  6. Dodati grašak i pržene gljive. Kada se sastojci dobro ugriju, po želji umiješati škrobno brašno pomiješano s 2 žlice vode, dodati sjeckani vlasac i poslužiti.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu