Namirnice koje vam oduzimaju energiju

kronicni umor

Trebate piti kavu da bi se razbudili? Nažalost, to se zove ovisnost. I baš kao i druge ovisnosti, vaše tijelo može razviti toleranciju na učinke kofeina tijekom vremena. Evo nekoliko namirnica koje će izazvati neželjene napadaje pospanosti.

Banane

Banane su odličan snack prije ili poslije treninga, ali ako ne planirate trening, one zapravo mogu izazvati blagi nastup umora zbog visoke razine magnezija. Magnezij je opušta mišiće, što je savršeno kada želite drijemati, ali manje idealno kad imate tonu stvari za obaviti tijekom dana.

Bijeli kruh

Bijeli kruh je još jedan krivac za dnevne padove energije. On ima visok glikemijski indeks, što znači da prvo dobijete nagli nalet energije, ali zatim slijedi još brži pad. Radije pojedite kruh od cjelovitih žitarica.

Trešnje

Trešnje sadrže mnogo melatonina, koji signalizira vašem mozgu da je vrijeme za spavanje. Najbolje da ih konzumirati kao zdrav desert nakon večere, kako bi se izbjegli bilo kakvi neželjeni padovi u energiji tijekom dana.

 

Gazirana pića

Konzumiranje slatkih gaziranih pića tijekom dana imat će isti učinak na vaše tijelo kao i bijeli kruh. Prvo će vam dati energiju, ali zatim će doći do naglog pada i bit ćete umorniji nego prije.

Losos

Losos je bogat vitaminom B6, koji potiče proizvodnju melatonina u tijelu. Dakle, iako preporučujemo da jedete ovu zdravu, masnu ribu barem jednom tjedno, pokušajte to učiniti navečer, kad je ekstra doza melatonina dobrodošla za dobar noćni san.

Kava

Iako je kofein stimulans, vaše tijelo može razviti toleranciju na njega. To znači da će se njegovi učinci smanjiti tijekom vremena, posebice ovisno pretjerujete u svakodnevnom ispijanju kave. Ili smanjite unos kave na jednu šalicu dnevno ili je zamijenite sa zelenim čajem.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu