Koja je razlika između vegetarijanca i vegana?

vegani-i-vegetarijanci

Kako je nekoliko čitatelja postavilo pitanje iz naslova evo da odgovorimo.

Vegetarijanac

je osoba koja ne jede životinjsko meso. Pod meso spadaju i ribe, plodovi mora, ptice, ukratko sve životinje. Neki ljudi ne jedu meso sisavaca, ali jedu ribu i nazivaju se vegetarijancima. To nije ispravno. Vegetarijanac koji jede ribu nije vegetarijanac isto kao što jedrenjak koji nema jedra nije jedrenjak.

Neki vegetarijanci jedu hranu životinjskog podrijetla koja nije meso poput jaja, mlijeka i mliječnih proizvoda te meda, a neki ju ne jedu. Oni koji konzumiraju mlijeko i jaja nazivaju se i lacto-ovo vegetarijanci, oni koji jedu mlijeko, a ne jaja su lacto-vegetarijanci.

Vegan

je osoba koja ne jede hranu životinjskog podrijetla. Tu uz meso spadaju i jaja, mlijeko, med i sve namirnice u kojima postoje sastojci životinjskog podrijetla makar i samo u tragovima. Vegani također ne nose odjeću životinjskog podrijetla, od vune, kože i sl. Skoro svi vegani se zalažu za prava životinja.

Motivacija

Netko može biti vegetarijanac iz etičkih, zdravstvenih ili modnih razloga. Kada su vegani u pitanju onda su uvijek etički razlozi na prvom mjestu.

Članak objavljen:

Saznajte više o vegetarijanstvu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.75 / 5   16

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: vegan i vegetarijanac, vegan i vegetarijanac razlika, vegani i vegetarijanci, razlika između vegana i vegetarijanaca, vegan ili vegetarijanac, vegan vegetarijanac, vegetarijanci i vegani, vegani, razlika izmedju vegana i vegetarijanaca, razlika vegan i vegetarijanac, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu