Usporedba vitaminsko/mineralnih pripravaka u tabletama

vitamini2

Ubrzan ritam života, nepravilna prehrana s nedovoljno vitamina, pojačan stres i fizička aktivnost neki su od razloga da osvježenje za tijelo potražimo u vitaminskim pripravcima. U Hrvatskoj ih ne manjka.

Pripravaka je puno i jako su različiti po kvaliteti, količini aktivnih tvari i po cijeni. To je dobro jer nam pruža mogućnost širokog izbora, ali može biti i loše ako ne znamo što nama zaista treba. Nisu jednake potrebe sportaša i ne – sportaša, muškaraca i žena, starijih i mlađih ljudi.

Kako izabrati idealni vitaminski pripravak

Referentne vrijednosti (RDA) mogu biti okvirni pokazatelj koliko određeni pripravak ima aktivnih tvari. RDA veći od 100 preporučuje se samo onima koji su izloženi ekstremnim naporima.

S druge strane RDA manji od 20 znači da je pojedina tvar zastupljena s manje od jedne petine količine koja je vama potrebna. Važno je napomenuti da RDA vrijednosti nisu jednake za oba spola i za sve životne dobi, ali od nekuda treba početi.

Glavni zadatak ovih pripravaka je podizanje imuniteta.

Članak uređen:

Saznajte više o imunitetu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.50 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: centravit, centravit tablete, centravit cijena, centrum vitamini cijena, centravit vitamini, supradyn cijena, vitamini i minerali tablete, centrum vitamini, centravit tablete cijena, supradyn sastav, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Usporedba vitaminsko/mineralnih pripravaka u tabletama

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.