Usporedba vitaminsko/mineralnih pripravaka u tabletama

vitamini2

Ubrzan ritam života, nepravilna prehrana s nedovoljno vitamina, pojačan stres i fizička aktivnost neki su od razloga da osvježenje za tijelo potražimo u vitaminskim pripravcima. U Hrvatskoj ih ne manjka.

Pripravaka je puno i jako su različiti po kvaliteti, količini aktivnih tvari i po cijeni. To je dobro jer nam pruža mogućnost širokog izbora, ali može biti i loše ako ne znamo što nama zaista treba. Nisu jednake potrebe sportaša i ne – sportaša, muškaraca i žena, starijih i mlađih ljudi.

Kako izabrati idealni vitaminski pripravak

Referentne vrijednosti (RDA) mogu biti okvirni pokazatelj koliko određeni pripravak ima aktivnih tvari. RDA veći od 100 preporučuje se samo onima koji su izloženi ekstremnim naporima.

S druge strane RDA manji od 20 znači da je pojedina tvar zastupljena s manje od jedne petine količine koja je vama potrebna. Važno je napomenuti da RDA vrijednosti nisu jednake za oba spola i za sve životne dobi, ali od nekuda treba početi.

Glavni zadatak ovih pripravaka je podizanje imuniteta.

Članak objavljen:

Saznajte više o imunitetu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.50 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: centravit, centravit tablete, centravit cijena, centrum vitamini cijena, centravit vitamini, supradyn cijena, vitamini i minerali tablete, centrum vitamini, centravit tablete cijena, supradyn sastav, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu