Imunitet u šalici čaja: čaj od đumbira i limuna vaš je saveznik u borbi s prehladama i gripom

Naturavita glavna

U zimskim mjesecima trebamo voditi više računa o održavanju imuniteta. Zato u vrijeme prehlada, gripa i sveprisutnog koronavirusa, posežemo za namirnicama koje podižu imunitet i osnažuju naš organizam kako bi se što lakše borili s virusima i raznim upalama.

Briga za imunitet nije tako komplicirana kao što se čini. Kombinacija sastojaka koji će očuvati vaš imunitet jednostavna je i poznata, naročito u narodnoj medicini, a riječ je o đumbiru i limunu. 

Imunitet u šalici čaja

Pažljivo birani prirodni sastojci Naturavita čajeva omogućuju čajoljupcima ne samo uživanje u okusu svog omiljenog napitka, već i doprinose zdravlju organizma, izgradnji imuniteta te mogu ublažiti neke zdravstvene tegobe.

Opće su poznati benefiti limuna, prve namirnice za kojom posežemo kod pojave prehlada. Riječ je voću koje je prava riznica vitamina C, glavnog zaštitnika našeg imuniteta. Limun je, također, izniman u čišćenju organizma od štetnih tvari jer izbacuje toksine, a osim što ubrzava metabolizam i stvara osjećaj sitosti, istovremeno i osnažuje umorno tijelo.

Za đumbir možemo reći kako je riječ o korijenu magičnih svojstava. Korištenje đumbira stimulira sekreciju sluzi i time ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Ovaj višestruko koristan korijen posjeduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog čega se koristi u prevenciji gripe i prehlade, a kemijski sastojci koje sadrži đumbir korisni su u sprečavanju procesa biosinteze prostaglandina, odgovornog za nastanak upala.

Želite li ojačati svoj imunitet, posegnite za šalicom Naturavita čaja od đumbira i limuna koji će vas, uz dodatak meda po ukusu, oduševiti svojom svježinom i blagotvornim učinkom. 

Nova, biorazgradiva ambalaža Naturavita čajeva

Naturavita je ove godine predstavila redizajn čajeva cjelokupnog asortimana, a velika novost je i to da su svi čajevi od sada pakirani u biorazgradivu ambalažu. Kutijice su od papira, od sada bez celofana, dok su filtar vrećice pojedinačno zapakirane u nove, papirnate aroma omotače koji čuvaju svježinu okusa, mirisa te učinkovitost samog napitka. 

Brend Naturavita dio je Spider grupe iz Pitomače, iz obitelji koja godinama, vođena strašću, njeguje ekološku proizvodnju na vlastitim površinama i drži najviše standarde kvalitete u proizvodnji ljekovitih čajeva, a asortiman Naturavite čine i voćni, biljni, rinfuzni i funkcionalni čajevi. Ponudu istraži na www.caj.hr

Članak uređen:

Ocijenite članak

3 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: caj od đumbira za imunitet, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Imunitet u šalici čaja: čaj od đumbira i limuna vaš je saveznik u borbi s prehladama i gripom

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Čaj pijemo već duže vrijeme. Sve pohvale. Odličnog okusa i vrlodobro djeluje na želudac, posebno žgaravicu,dobar imunitet. Hvala.