Prilagodite makeup obliku vašeg lica

makeup lice

Pažljivo odabran makeup učinit će jednako puno za simetriju lica kao i frizura. Ono što želimo je što više se vizualno približiti ovalnom obliku, što možemo postići naglašavanjem određenih njegovih dijelova. Provjerite kako istaknuti prednosti odnosno prikriti nedostatke oblika vašeg lica i uz pomoć makeup-a uskladite njegove linije.

Možda želite pročitati i » Odaberite savršenu frizuru prema obliku lica

Oblici lica

Makeup za okruglo lice

Ukoliko imate okruglo lice, čija je dužina približno jednaka njegovoj širini, makeup-om biste mu trebali dodati oštrije crte i vizualno ga izdužiti, što možete postići ukoliko naglasite oči i usne.

Nanesite olovku ili tuš za oči, a liniju na kraju lagano zakrenite prema gore za popularni „cat eye“ look. Ruž za usne neka bude jakih boja. Sredinu čela i brade posvijetlite highlighterom, a bočnu stranu lica, čela i brade potamnite bronzerom.

Makeup za ovalno lice

Ovalno lice dopušta eksperimentiranje, kako s frizurama tako i s makeup-om, koji možete prilagoditi svojim željama i trendovima. Preporučujemo da savršeni oblik lica istaknete tako da naglasite oči i usne te nanesete rumenilo kružnim pokretima na gornji dio obraza.

Makeup za četvrtasto lice

Kako biste ublažili stroge linije četvrtastog lica highlighterom posvijetlite sredinu čela, brade i područje ispod očiju, a potamnite kuteve lica kako biste se vizualno približili ovalnom obliku. Sjenilo i ruž za usne trebali bi biti svjetlijih nijansi, isto kao i rumenilo za lice.

Makeup za duguljasto lice

Kod duguljastog lica potrebno je uz pomoć rumenila naglasiti obraze te bronzerom potamniti vrh brade, kako bi vizualno skratili lice. Highlighter, kao i bronzer na ostatku lica se ne preporučuje.

Sjenilo nanesite tako da istaknete vanjski dio očiju tamnijom bojom u kontrastu sa svjetlijim sjenilom u unutrašnjem dijelu oka.

Makeup za srcoliko lice

Srcoliko lice karakteriziraju široko čelo i uska brada, a ono što makeup-om želimo postići je ublažavanje te razlike. Ovo možete postići tako da sredinu čela i brade posvijetlite highlighterom, a bočne strane potamnite bronzerom. Sjenilo nanesite samo na kapke te koristite svjetlije nijanse ruževa za usne.

Makeup za dijamantno lice

Ovaj oblik lica najširi je u području jagodica, stoga je potrebno taj dio potamniti bronzerom, a sredinu čela i brade posvijetliti highlighterom. Jake boje sjenila i ruža za usne skrenut će pažnju s istaknutih jagodica, stoga su one izvrstan izbor.

Makeup za trokutasto lice

Kod trokutastog lica cilj je čelo učiniti širim, a donji dio lica užim. Ovo također možemo postići uz pomoć highlightera, koji koristimo na sredini lica, te bronzera koji nanosimo na rubove brade i obraza.

Naglasak je potrebno staviti na oči, za što je vrlo dobar klasični smokey eyes, intenzivne boje sjenila te tuš za oči, koji nanosimo tako da crtu lagano izvučemo prema van.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu