Pet esencijalnih sastojaka za njegu kože ovog proljeća

Na svoju kozmetičku shopping listu ubacite i proizvode koji sadrže sastojke iz nastavka teksta. Vaša koža će vam biti zahvalna.

Hijaluronska kiselina

Hidratacija je preduvjet njegovane i lijepe kože, bez obzira na godišnje doba.  Koristite proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu ujutro i prije odlaska u krevet

Kada koža postaje dehidrirana, gubi se elastičnost i ona postaje osjetljiva na oštećenja. Hijaluronska kiselina pruža dubinsku hidrataciju, štiti prirodnu barijeru kože i sprječava nastanak bora.

Kofein

Pobrinite se da vaše lice ne pokazuje znakove umora primjenom proizvoda koji sadrže kofein. Kofein je snažan sastojak koji pomaže stimulirati kožu oko očiju, smanjuje nakupljanje tekućine i podočnjake.

Retinol

Ako želite spriječiti nastanak bora ili ublažiti one postojeće, pokušajte koristiti proizvod s retinolom (vitamin A). Retinol djeluje duboko u kožu i pomaže protiv akni i smanjuje hiperpigmentaciju.

Esencijalni sastojci za lijepu kožu

Vitamin C

Vitamin C vas neće samo čuvati od prehlade, nego će i uljepšati vašu kožu. Još bolje, C vitamin je odličan za sve tipove kože. On ima jedinstvenu sposobnost da uljepša tonus kože, smanji i spriječi hiperpigmentaciju, izgladi bore te potakne proizvodnju kolagena.

Antioksidativna moć vitamina C također štiti kožu od dnevnih agresora i pomaže u održavanju mladenačkog izgleda kože.

Alfa hidroksi kiseline

Nije šala da piling može spasiti vašu kožu. Za efikasan piling nabavite proizvode koji sadrže alfa-hidroksi kiseline. Ove kiseline stimuliraju proizvodnju kolagena, smanjuju pore i promjene boje na koži.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu