Zelena glina za kožu i akne – upotreba, djelovanje i iskustva

zelena-glina

Zelena glina dobiva se iz zemljinih naslaga u priobalnim područjima gdje more i sunce oblikuju pejzaž. Sadrži mineralne okside, magnezij, kalcij, fosfor, silikon, selen i druge sastojke bitne za zdravlje kože.

Pročitajte i » ventilirana zelena glina za detox

Da bi glina mogla biti ljekovita shvatili smo promatrajući životinje koje svoje ozlijeđene dijelove tijela umaču u zelenu glinu.

Kako zelena glina djeluje?

Od svih glina zelena ima najbolje djelovanje i hrani slojeve kože prirodnim i ne-tretiranim nutrijentima te iz njih izvlači toksine.

Svaki od sastojaka zelene gline djeluje na epidermis (površinski sloj kože) na svoj način. Obzirom da brojnost korisnih minerala njezino djelovanje je efikasno i rezultati su brzo vidljivi.

Zelena glina
Foto: Unsplash

Kako prepoznati dobru zelenu glinu?

Više je proizvođača zelene gline pa je ponekad teško odabrati najbolju. U pravilu, što je glina zelenija to je bolja, bolje se apsorbira.

Zelena glina za akne – iskustva

Iskustvo jedne čitateljice je sljedeće. Problemi s aknama postoje od dvanaeste godine. Sada ima 30 i osjeća se kao da je i dalje u pubertetu jer akne se periodički i dalje javljaju, pogotovo u T zoni i u području usana. Čitateljica cijeli život koristi razna sredstva za čišćenje, noćne i dnevne kreme, a loš ten sakriva debelim slojevima šminke.

Nedavno je naišla na zelenu glinu. Zanimljivo, ideja joj je pala na pamet dok je gledala dokumentarac o egipatskim ženama i njihovim načinima njege lica i tijela. One su koristile glinu pa je i čitateljica odlučila isprobati. Da skratimo priču, čitateljica je napravila masku za akne po ovom receptu i iznenadila se iznad svih očekivanja. Zelena glina djeluje bolje od bilo koje kreme s benzoil peroksidom (koristi se kod akni). Akne na čelu doslovno su nestale preko noći, a naglašava da su se i brazde koje su se s godinama formirale počele povlačiti. Uz to, koža joj se više ne masti, vjerojatno jer maska upija višak masti i toksina. Sadašnje stanje održava tako da 2 puta tjedno nanosi masku.

Druga čitateljica ima problema s točkicama i aknama na vratu, ramenima i leđima. Od kada koristi obloge od zelene gline javlja da se točkice lagano povlače i da se akne suše.

Javljajte nam i dalje svoja iskustva sa zelenom glinom!

Gdje se proizvodi zelena glina?

Zelena glina često se naziva i “francuska” zelena glina mada se ona ne proizvodi isključivo u francuskoj. Poznata je zelena glina za Sicilije, iz Španjolske te iz azijskih zemalja.

Gdje kupiti zelenu glinu?

Zelena glina u pakiranju od 1 kg moguće je kupiti u biljnim ljekarnama i putem web shopa.

Zelena glina – cijena

Cijena kvalitetne talijanske zelene gline za vanjsku upotrebu je od 65 pa do 80 kuna. Ova količina bit će vam dovoljna za mjesec do dva ako je nanosite na lice i gornji dio tijela 2 puta tjedno.

Recepti za maske sa zelenom glinom

Članak objavljen:

Saznajte više o zelenoj glini u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: Zelena glina, zelena glina za lice, glina za lice, maska od zelene gline, zelena glina akne, zelena glina maska, zelena glina maska za lice, zelena glina cijena, maska od gline za lice, zelena glina upotreba, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu