Namirnice koje će pomladiti vašu kožu

koža lica

Najučinkovitiji alat za pomlađivanje kože jest – zdrava prehrana.  Donosimo vam listu najboljih namirnica za održavanje mladolikog izgleda.

1. Šipak

Ovo voće je bogato vitaminom C, koji pomaže u sprječavanju stvaranja bora i oštećenja od sunca. Ipak nepoznato mnogima, šipak sadrži dva od moćna spoja: elaginska kiselina i punicalagin.

Elaginska kiselina se bori protiv slobodnih radikala, a punicalagin je supernutrient koji može povećati tjelesnu sposobnost za održavanje kolagena.

2. Zeleno povrće

Bilo koje tamno zeleno lisnato povrće sadrži aktivne spojeve fitonutrijente. Oni štite kožu od oštećenja, a osobito je dobar špinat koji je bogat luteinom i pomaže u povećanju vlažnosti kože i elastičnosti.

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je bogato vitaminom A i E koji su odlični u borbi protiv slobodnih radikala, a koži daju vlagu i gipkosti.

4. Avokado

Avokado obiluje s “dobrim mastima” – što može poboljšati rad mozga i teksturu kože. Bonus: avokado ima visoku razinu minerala bora. Bor pomaže apsorbirati kalcij, odnosno poboljšava gustoću kostiju.

Namirnice koje pomlađuju kožu

5. Losos

Bogat omega-3 masnim kiselinama, losos može poboljšati staničnu membranu vaše kože – pomaže u održavanju vlažnosti kože.

Omega-3 masne kiseline također su povezane s smanjenjem težine i čuvaju srce – u konačnici promiče dugovječnost.

Članak objavljen:

Saznajte više o njezi i zaštiti kože:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu