Serum za rast trepavica: Napravite ga kod kuće od samo dva sastojka, a znamo i kako se kreću cijene u ljekarnama i drogerijama

Serum za rast trepavica

Duge trepavice san su mnogih osoba, posebice jer pružaju dramatičniji izgled. Duge trepavice također otvaraju oči i olakšavaju nanošenje makeupa. Ako vam je dosta svakodnevnog nanošenja maskare kako bi se trepavice uopće vidjele ili korištenja umjetnih trepavica, čitajte dalje.

Luksuzne i duge trepavice se mnogima doimaju nedostižnim bez korištenja maskare. Oni kojima je svakodnevno šminkanje također nepraktično, nerijetko se odlučuju na ekstenzije ili umjetne trepavice.

Serum za rast trepavica njegujući je proizvod koji je poželjno koristiti kao što koristimo i kremu za lice. Tako ćemo trepavice dodatno njegovati i promovirati njihov rast kako bi bile što dulje, ali i gušće. Možete ga vrlo povoljno napraviti sami ili kupiti serum za rast trepavica u ljekarnama, drogerijama i sl. prodajnim mjestima.

Ako imate problem s kratkim trepavicama ili s njihovim opadanjem, poželjno je rješenje poduprijeti ih i iznutra. Kod ispadanja i rijetkih trepavica moguće je da tijelu nedostaje vitamina te se hranjive tvari zadržavaju u tijelu, umjesto da potiču rast trepavica, obrva i kose.

Osim toga, problem ispadanja može biti u grubom uklanjanju makeupa koji oštećuje trepavice trljanjem ili agresivnim sredstvima za uklanjanje šminke. Preporučujemo da za uklanjanje šminke s trepavica koristite blage proizvode namijenjene upravo za tu svrhu. Pomoći vam mogu i ulja za uklanjanje šminke jer lako otapaju maskaru.

Prirodni serum za rast trepavica
FOTO: Shutterstock

Prirodni serum za rast trepavica

Idealan način za produljenje i zdravlje trepavica je korištenje potpuno prirodnog, a vrlo povoljnog seruma za rast trepavica. Ako već niste upoznati s ricinusovim uljem za poticanje rasta i gustoće trepavica, pročitajte više u članku “Kako koristiti ricinusovo ulje za trepavice?“.

Ricinusovo ulje i biljna ulja omogućuju idealno okruženje za rast novih trepavica. Također, osiguravaju hidrataciju koja je osobito potrebna ako redovito nanosite makeup na oči (maskaru, olovku ili tuš za oči). Sve što vam treba za ovaj vrlo povoljni prirodni uljni serum jesu:

U posudicu s poklopcem pomiješajte ulja u jednakim omjerima, a preporučujemo da koristite prirodna hladno prešana ulja koja će osigurati najbolju kvalitetu. Četkicu od stare maskare dobro očistite i koristite kao aplikator za serum svake večeri prije spavanja.

Serum nanosite na čiste trepavice i držite se pravila “manje je više” jer kod viška ulja postoji mogućnost iritacije ako isto dospije u oko.
Najbolji serum za rast trepavica - gdje kupiti
FOTO: Shutterstock

Najbolji serum za rast trepavica – gdje kupiti?

Ako vam je izrada seruma komplicirana ili nepraktična zbog odvojenog aplikatora, možete kupiti serum za rast trepavica u ljekarnama, drogerijama i na drugim prodajnim mjestima, kao i online putem. U nastavku izdvajamo nekoliko alternativa za kupovinu:

  1. Catrice Super Boost serum za obrve i trepavice (6 ml) – u drogerijama i online košta 5,30 eura
  2. Eveline Cosmetics SOS Lash Booster serum za trepavice (10 ml) – u drogerijama i online košta 5,30 eura
  3. Lux-Factor Eyelash serum za rast trepavica i obrva (5 ml) – u online kupovini košta 39,90 eura
  4. Embryolisse Booster za trepavice i obrve (6,5 ml) – u ljekarnama i online košta 19,58 eura
  5. Gaia Naturelle Eyelash serum za rast trepavica (4,3 ml) – u ljekarnama i online košta 14,92 eura
  6. Max Factor False Lash Effect serum rasta za trepavice i obrve (13,1 ml) – u drogerijama i online košta 9,01 eura
  7. Derma-luxe lash serum za rast trepavica (1,5 ml) – u ljekarnama i online košta 45,96 eura.

Serum za rast trepavica – iskustva

Ako želite kupiti serum za rast trepavica, recenzije drugih kupaca jedan su od najboljih su pokazatelja kvalitete. Imajte na umu da nema univerzalnog proizvoda za sve, već određeni serumi mogu pokazati bolje rezultate na vama nego na drugima.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.22 / 5   9

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu