Shatush – što je i kako postići?

bojanje kose

Shatush je nova tehnika bojenja pramenova kojom se posvjetljuju dijelovi kose tako da izgleda kao da je posvijetlila prirodno od sunca. Ova tehnika pramenova slična je balayage tehnici, ali ipak nije ista. Više o razlici između shatush i balayage tehnike bojenja pramenova te kako se izvodi shatush saznajte u nastavku.

Shatush i balayage – koja je razlika?

Prije svega i balayage i shatush se nanose slobodnom rukom na kosu kako bi se postigao što prirodniji izgled pramenova. Obje tehnike zahtijevaju malo brige zato što se nastoji postići prirodan izgled izrasta.

I balayage i shatush postižu mekani prijelaz boje od korijena prema vrhovima kose te kosa izgleda kao da je prirodno posvijetlila na suncu.

Ipak, ove dvije tehnike razlikuju se u načinu na koji se postiže efekt na kosi. Osim toga, shatush nastoji postići jedva vidljivu razliku između boje korijena i pramenova, kako bi izgled bio što „mekši“.

Više o balayage tehnici bojenja pramenova možete saznati ovdje.

shatush

Kako postići shatush?

Kao što smo već spomenuli, shatush je tehnika bojenja pramenova slobodnom rukom. Zato je vrlo važno otići kod provjerenog frizera specijaliziranog za ovu tehniku.

Pramenovi se prvo tapiraju kako bi se obojali samo određeni dijelovi pramena i time stvorio prirodniji prijelaz boje. Potom se nanosi blajh/boja na kosu na način da se izostavlja korijen kose. Nakon određenog vremena kosa se raščešljava kako bi boja doprla i do drugih dijelova pramenova te time stvorila pramenove različite svjetline.

Kod Shatush tehnike boja se ponekad nanosi prstima, umjesto kistom, kao što je slučaj kod balayage tehnike. Razlog je postizanje delikatnog nanosa boje i što prirodnijeg izgleda pramenova.

Shatush zahtijeva minimalnu brigu jer izgled prirodnog izrasta traje mjesecima. Ipak, važno je podariti više njege i hidratacije kosi kako se ne bi isušila. Pobrinite se da koristite odgovarajuće šampone i regeneratore za vašu kosu. Koristite maske i ulja za kosu. Više o održavanju zdrave kose saznajte ovdje.

Kome najbolje pristaje shatush?

Shatush tehnika bojenja pramenova najbolje pristaje osobama s poludugom ili dugom kosom. Ne preporučuje se izvođenje ove tehnike kod kuće jer zahtijeva visoku razinu stručnosti i iskustva kako bi kosa izgledala prirodno osunčana.

Ova tehnika se može primijeniti na bilo kojoj boji kose jer se pramenovi nastoje vrlo malo posvijetliti u odnosu na prirodnu boju kose.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: balayage pramenovi smeđa kosa, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu