Kratke frizure za okruglo lice – ideje

kratke frizure za okruglo lice

Kako biste se prikazali u najboljem izdanju, odaberite onaj tip frizure koji pristaje uz oblik vašeg lica. Kratke frizure za okruglo lice idealan su odabir tijekom vrućih ljetnih dana ili ako želite promjenu u izgledu.

Kako biste ustvrdili imate li okrugli tip lica izmjerite širinu čela, jagodica i vilice. Kod okruglog lica najširi dio su jagodice. Širina i dužina vašeg lica također bi trebale biti podjednake, a vilica okrugla.

Kratka kosa doprinosi izgledu tanjeg i dužeg lica za osobe koje imaju okrugli oblik lica. Važno je znati stilizirati kosu za okruglo lice kako bi laskala njegovom obliku, a ne ga činila još okruglijim.

Ako želite šiške, preporučuju se stupnjevite šiške za okruglo lice, radije nego ravne šiške koje mogu vizualno skratiti lice. Kod uređivanja kose, visoke punđe laskaju okruglom obliku lica jer ga također izdužuju. Ako radite punđu ostavite par pramenova kose na licu kako bi ga uokvirili.

Ako želite valovitu kosu, preporučuju se labave kovrče iz razloga što guste kovrče doprinose širokom izgledu lica. Kod kratkih frizura za okruglo lice važno je dodati volumen na kruni glave kako bi vizualno izdužila lice. Kod okruglih lica najčešće se ne preporučuje razdjeljak napraviti na sredini jer može vizualno proširiti lice.

U nastavku se nalaze različite ideje za kratke frizure koje stanjuju lice i pogodne su za okrugli tip lica. Nadamo se da će vas inspirirati na promjenu, ovisno o vašem tipu kose i osobnim željama.

Frizure za okruglo lice i valovitu kosu

Ako imate valovitu kosu i dosta vam je peglanja, postoje brojne frizure koji odlično izgledaju s kovrčicama na okruglom licu. Ove frizure za okruglo bucmasto lice mogu funkcionirati i na ravnoj kosi.

1. Valoviti bob

valoviti bob

Blage kovrče odlično izgledaju na bob frizuri i daju joj volumen. Valoviti bob odgovara uz okruglu strukturu lica, a možete dodati volumen i na kruni glave za izduženiji efekt.

2. Fauxhawk

fauxhawk

Ova visoka frizura vizualno izdužuje okruglo lice, a s valovitom kosom se odlično slaže. Ako je potrebno možete ju stilizirati s malo gela.

Kratke frizure za okruglo lice i gustu kosu

Na okruglo lice s gustom kosom odlično pristaje slojevita frizura sa šiškama u nekim slučajevima. Kod guste kose mogle bi funkcionirati i ranije navedene frizure za valovitu kosu. U nastavku se nalazi nekoliko ideja za frizure za popunjenije lice i ravnu kosu.

3. Slojeviti bob

slojeviti bob

Na okruglo lice s gustom kosom odlično paše slojeviti bob. Kod ove frizure najbolje je odrezati par pramenova blizu lica koji ga uokviruju ili napraviti asimetrične šiške.  

4. Pixie frizura

pixie

Klasična pixie frizura dobro stoji na gotovo svakom tipu lica, a pogotovo na okruglom licu. Ženstvenog je izgleda i ne zahtijeva puno brige.

5. Podrezana pixie frizura

podrezana pixie frizura

Ako želite pixie frizuru, ali na malo drugačiji način isprobajte podrezanu pixie frizuru. Vizualno izdužuje lice, a gelom se može stilizirati u još dramatičniji izgled.

Kratke frizure za okruglo lice i tanku kosu

Kod tanke kose važno je pokušati vizualno povećati volumen kose. Možete kosu ofarbati balayage tehnikom ili ju podignuti na druge načine kao što su slojevite ili visoke frizure. Blage kovrče također mogu doprinijeti većem volumenu kose, a slažu se s okruglim izgledom lica.

6. Balayage bob

balayage bob

Ovaj bob ofarban balayage tehnikom i stiliziran s blagim kovrčama odličan je odabir za osobe s tankom kosom i okruglim licem koje vizualno izdužuje. Ovakve moderne kratke frizure pogodne su i za žene srednjih godina. 

7. Kratka i glatka frizura

frizura za okruglo lice

Ako imate ravnu i tanku kosu, na okruglo lice pristajat će glatka, elegantna kosa dužine do ramena. Dodajte volumen na kruni glave češljem. Razdjeljak možete stilizirati po strani jer to više paše na okruglo lice.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.75 / 5   12

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu