Matična mliječ za predivnu kožu bez bora

matična mliječ za kožu

Sigurno ste već čuli za moćnu matičnu mliječ koja svojim iznimno hranjivim sastavom liječi mnoge zdravstvene nepogode. Pčele matice, čija se prehrana temelji isključivo na matičnoj mliječi, u prosjeku žive oko šest godina za razliku od pčela radilica koje žive svega 30 do 35 dana.

Matična mliječ sadrži razne aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, enzime, minerale i mnoge druge, a svakodnevna konzumacija matične mliječi može prevenirati od mnogih bolesti i povećati ukupnu razinu energije u tijelu.

Matična mliječ, koja se sve češće koristi u kozmetičkoj industriji, poznata je po svom antibakterijskom djelovanju. Upravo su aminokiseline u matičnoj mliječi zaslužne za mladolik izgled kože kod koje usporavaju proces starenja pa time i nastanak bora te su posebno korisne za pigmentacijske mrlje na koži.

Poznato je da aminokiseline utječu na izgradnju kolagena koji je vrlo bitan čimbenik kada je riječ o njezi kože jer ju čuva i održava njenu čvrstoću. Osim toga, matična mliječ ima iznimno svojstvo hidratacije koje je također potrebno kolagenu jer zahtjeva veliku opskrbu vode, dok koži zauzvrat daje elastičnost i baršunastu mekoću. 

Matična mliječ djeluje i kao antioksidans, pa osim što štiti kožu od starenja, vrlo je pogodna i kod oštećenja nastalih djelovanjem UV zračenja kao i kod zacjeljivanja kože.

med i matična mliječ

Ona se preporučuje i osobama s kožnim bolestima, a napredak se najčešće vidi kod rozaceje, seboreje i masne kože.

Isto tako, istraživanja su pokazala kako matična mliječ potiče razvoj kožnih lezija sličnih atopijskom dermatitisu, a odlično djeluje i na kosu i nokte koje održava i jača.

Matična mliječ se kao potpuno prirodni dodatak preporučuje svima koji žele spriječiti nastanak bora ili smanjiti već postojeće bore, osobama koje neprestano vode brigu s pigmentacijskim mrljama i aknama, a ponajviše onima koji žele samo najbolje za svoju kožu.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravlju kože u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o zreloj koži u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.86 / 5   7

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu