Konzumacija čokolade poboljšava kognitivne sposobnosti

Nova studija, objavljena u časopisu Appetite, pokazuje da osobe koje jedu čokoladu barem jednom tjedno imaju bolje rezultate na testovima kognitivnih sposobnosti od onih koji je rijetko jedu.

Studiju su proveli istraživači sa Sveučilišta u Maineu, Sveučilišta Južne Australije i Luksemburškog instituta te je u njoj sudjelovalo gotovo tisuću ljudi u dobi od 23 do 98 godina.

Čokolada

Istraživači vjeruju da je redovito uzimanje kakao flavanola jedan od čimbenika koji objašnjavaju kognitivne dobrobiti koje pruža čokolada.

Oni koji konzumiraju čokoladu također imaju i manji rizik od visokog krvnog tlaka i dijabetesa tipa 2.

Znanstvenici zaključuju da je važno u sljedećim studijama istražiti optimalne količine za kratkotrajne i dugoročne učinke čokolade.

Članak uređen:

Saznajte više o krvnom tlaku u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o dijabetesu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Konzumacija čokolade poboljšava kognitivne sposobnosti

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.