Želite li se osjećati bolje? Probajte DoNA Premium sokove

dona premium sok

Zasigurno ste primijetili da je popularnost voćnih sirupa koji se pripremaju razrjeđivanjem vodom tijekom zadnjeg desetljeća znatno pala. Mijenjale su se navike kupaca, jačala svijest o tome što je zdravo, a što nije. Također, pojavljivali su se novi proizvodi. Voćni su sirupi počeli zauzimati manje mjesta na policama, a stigao je velik broj voćnih sokova koje direktno iz boce ili tetrapaka ulijevamo u čaše. Nerijetko se na voćni sok gleda kao na nešto zdravije od sirupa iako se samo radi o drugačijem načinu pripreme uz jasnu napomenu na ambalaži da su u sok dodani šećeri ili umjetna sladila.

Može li voćni sirup biti zdrav?

Kad se spomene voćni sirup, prva je asocijacija jeftin proizvod koji osoba koja preferira prehrambene proizvode ne želi vidjeti u svom domu. U voćnom sirupu udio voćnog soka ne prelazi 50% s dodatkom šećera u visokom omjeru. Osoba koja konzumira više čaša takvog pripravka tijekom dana treba biti svjesna kako se njeno tijelo osjeća kao da je u njega uneseno nekoliko žlica bijelog rafiniranog šećera.

Postoji li napitak koji sadrži samo voće?

U zadnje smo vrijeme na policama zdrave prehrane u trgovačkim lancima mogli vidjeti i nešto potpuno drugačije pod imenom 100% koncentrirani voćni sok kod kojih je situacija potpuno drugačija. U njima je udio voća 100%, a sadrže samo prirodne šećere iz voća, bez ikakvih dodataka, bez aditiva, bojila i konzervansa.

Proizvođač je DoNA, a liniju proizvoda nazivaju DoNA PREMIUM 100% koncentirani sok i dolaze nam u dva okusa, jabuka i maraška. Maraška je autohtona sorta višnje koja najbolje uspijeva na području srednje Dalmacije vrlo bogata vitaminima, mineralima i vrijednim fenolnim spojevima.

DoNA kaže da je njen voćni koncentrirani sok 100% prirodan, a to znači da sadrži samo prirodno prisutne šećere što ga čini idealnim za sve one koji vode računa o zdravoj prehrani ili moraju kontrolirati unos šećera u organizam. Koncentrirani sok je čista esencija voća, odnosno dobiva se cijeđenjem svježeg voća te odvajanjem dijela vode i ostataka voća dok se ne dobije 100% koncentrirani sok.

Za jednu bocu DoNA Premium 100% Jabuke potrebno je čak 9 kg jabuka, dok je za jednu bocu Premium 100% Maraške potrebno 5 kg ove sorte višnje sitnog ploda. Jedna boca Premium 100% soka daje 7,5 l 100% prirodnog soka od jabuke, odnosno 5,25 l 100% prirodnog soka od maraške.

Ako uzmemo u obzir da je cijena jedne boce DoNA Premium 100% koncentriranog soka 49,99 kn za jabuku i 74.99 kn za marašku, nije teško izračunati da nas litra vrhunskog soka stoji manje od najpovoljnijih konkurentskih proizvoda u tetrapak pakiranjima. Slobodno sami donesite zaključak o uštedi.

Gdje kupiti DoNA Premium 100% koncentrirane voćne sokove?

Koncentrirani voćni sokovi mogu se kupiti u trgovačkim lancima u Hrvatskoj, a uglavnom ćete ih pronaći na policama zdrave hrane. Ovih dana DoNA širi tržište te se sokovi već mogu nabaviti u susjednoj Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Kako konzumirati DoNA Premium 100% koncentrirane voćne sokove?

Premium 100% sokove miješamo s vodom, odnosno kod okusa jabuke preporučamo miješanje 1 dijela Premium 100% soka s 9 dijelova vode, a kod okusa maraške miješanje 1 dijela Premium 100% soka sa 6 dijelova vode. Dakako, na vama je da otkrijete svoj najbolji omjer!

Premium 100% koncentrirani sokovi pružaju dosad neviđenu mogućnost više načina primjene. Tu su napici nazvani „vruća jabuka“ i „vruća maraška“ koji se pripremaju na način da se Premium 100% koncentriranom soku dodaje vruća voda, klinčić, cimet u kori i limun po želji. Sudeći prema našim iskustvima, radi se o odličnim bezalkoholnim i potpuno zdravim supstitutima kuhanom vinu i čajevima za hladne dane koji nam dolaze.

Nismo propustili primijetiti da se radi i o potencijalnom idealnom dodatku desertima i slatkim delicijama o čemu ćemo svoje ideje iznijeti u nekom od sljedećih članka.  🙂

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu