U borbi protiv bola nemojte mučiti sami sebe!

Brufen Effect

U situacijama kada vam obična glavobolja, migrena, križobolja ili neka druga bol odluče pomrsiti planove svoje povjerenje dajte superbrandu.

Bez obzira odakle dolazi i koliko nas često muči, bol je uvijek vrlo neugodan osjećaj kojeg se želimo riješiti čim brže i učinkovitije. Zanimljivi su podaci da gotovo da nema osobe koja nije iskusila barem jednom u životu glavobolju, bilo onu tenzijsku bilo migrensku. Tijekom života 70% populacije doživi jednu ili više epizoda boli u donjem dijelu leđa. Najveća učestalost je u dobi od 35 – 55 godina života, a u starijoj populaciji češće se javlja kod žena. Nesnosni menstrualni bolovi i grčevi u donjem dijelu trbuha problemi su s kojim se jednom mjesečno susreće velik broj žena reproduktivne dobi, posebno adolescentice, čak između 60 – 93% djevojaka.

Bol se definira kao neugodno osjetno i emocionalno iskustvo udruženo s aktualnim ili potencijalnim oštećenjem tkiva i najčešći je simptom u ordinaciji liječnika obiteljske medicine.

Bol možemo podijeliti na akutnu ili kroničnu te na somatsku, koja nastaje podraživanjem perifernih receptora u oštećenom tkivu mišića, zglobova, kože… te visceralnu bol koja nastaje zbog ozljede unutarnjih organa. Može biti blaga te umjerena ili snažna kada je važno potražiti savjet liječnika. 

A liječnici i ljekarnici će za liječenje blagih do umjerenih bolova, povišene tjelesne temperature ili pak simptoma prehlade i gripe vrlo često preporučiti ibuprofen. Ovaj lijek spada u kategoriju nesteroidnih antireumatika i vrlo je čest izbor kod različitih vrsta boli, ali i povišene tjelesne temperature. Ibuprofen djeluje na način da inhibira sintezu prostaglandina, molekula čije je djelovanje slično hormonima, odgovornih za nastanak boli.

Jedan od najprodavanijih ibuprofena na hrvatskom tržištu je i Brufen® Effect, bezreceptni lijek koji će pomoći u prevladavanju spomenute nelagode. Ovaj lijek odnedavno ponosno nosi i status Superbrands® što znači da je prepoznat kao kvalitetan i pouzdan proizvod koji čini razliku.

Brufen Effect je Superbrand
Foto: Mylan

Dodjela prestižnog statusa Superbrands® velika je potvrda uspješno odabranog smjera u razvoju brand linije Brufen® Effect (ibuprofen). Naši kupci ga prepoznaju kao inovativan, kvalitetan i iznad svega pouzdan lijek za bol i vrućicu, a veliko nam je priznanje što je snagu brenda Brufen® Effect sada prepoznala i struka.”, rekao je Željko Ravlić, dr. med., Country Manager tvrtke Mylan, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija i Kosovo.

Brufen® Effect se koristi za simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje i migrene, neuralgije, zubobolje, boli u mišićima i zglobovima, boli u leđima, menstrualne boli te simptoma obične prehlade i gripe uključujući vrućicu. Što se doziranja tiče, većina smjernica dostupna je u pakiranju lijeka, no ako niste sigurni je li ibuprofen pravi izbor za vas, svakako se posavjetujte s liječnikom ili ljekarnikom. 

Brufen® Effect dostupan je u prilagodljivim formulacijama: tablete, granule ili pak sirup za djecu te različitim veličinama pakiranja. Brufen® Effect u granulama koje se otapaju u vodi i konzumiraju kao napitak s okusom naranče pritom zbog svoje formulacije djeluje brže zbog čega se ovaj proizvod i dodatno ističe.

Bol i povišena tjelesna temperatura vrlo su česta pojava osobito u sezoni gripe i prehlade. Dobro je pritom znati da na putu do ozdravljenja imamo vrijednog i pouzdanog saveznika kakav je upravo Brufen® Effect. 

Više na www.brufeneffect.hr.

PRIJE UPOTREBE PAŽLJIVO PROČITATI UPUTU O LIJEKU. ZA OBAVIJESTI O INDIKACIJAMA, MJERAMA OPREZA I NUSPOJAVAMA UPITAJTE SVOG LIJEČNIKA ILI LJEKARNIKA.

Članak uređen:

Izvori:

  1. Ogbru, O. Ibuprofen. MedicineNet.
  2. Benvenuti, C et al. Pharmacokinetics of two new oral formulations of ibuprofen. International Journal of Clinical Pharmacology, Therapy and Toxicology (1986); 24: 308-312.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

U borbi protiv bola nemojte mučiti sami sebe!

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.