Kurkumin je sve što vam treba za zaštitu organizma i prevenciju bolesti

Curcumin glavna

Kurkuma ima bogatu povijest u Indiji kao začin, konzervans i sredstvo za bojanje, a stoljećima se upotrebljava u iznimno cijenjenoj istočnjačkoj medicini, Ayurvedi gdje su dobro dokumentirani učinci kurkume kao prirodno ljekovito sredstvo. Karakterističnu intenzivnu žutu boju definira kurkumin, aktivni sastojak iz skupine kurkuminoida, kojem se pripisuje snažno protuupalno, antibakterijsko i antioksidativno djelovanje.

Ujedno je kurkuma sa svojim aktivnim sastojkom kurkuminom predmet više od 11.000 objavljenih biomedicinskih studija koje su, između ostalog proučavale učinak kurkumina na razne upale, artritis, različite oblike karcinoma, neurodegenerativnih bolesti kao što su Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest i moždani udar.

Ovaj vrijedni aktivni sastojak kurkume poželjno je konzumirati u kombinaciji s određenim namirnicama te vitaminima i mineralima. Crni papar povećava bioraspoloživost samog kurkumina, odnosno omogućuje još bolju apsorpciju kurkumina u organizmu. Za razliku od uzimanja kurkume ili kurkumina bez crnog papra, na ovaj način ćete osigurati organizmu puno bolje iskorištavanje aktivnih tvari.

Sinergijsko djelovanje kurkuminoida i vitamina D3, B6, B12 te minerala selena doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Preporučuju se osobama svih starosnih skupina kojima je potrebna kvalitetna podrška imunološkom sustavu.

Vrijedan izvor kurkumina za snažnu obranu organizma

Kompleks 3 standardizirane vrste kurkuminoida od sada još bolji, s pojačanom formulacijom vitamina i minerala!

Inspiriran znanjima o djelotvornosti kurkuminoida hrvatski je brand Hug Your Life predstavio pojačanu formulaciju poznatog i visokokvalitetnog dodatka prehrani Curcumin C3 Complex® Premium koji je sada obogaćen vitaminima D3, B6, B12 te mineralom selenom.

Curcumin C3 Complex® Premium kapsula sadrži visokih 427 mg standardiziranih kurkuminoida što uz povećanu bioraspoloživost uz pomoć ekstrakta crnog papra odgovara primjeni do 8.500 mg redovnih kurkuminoida.

Curcumin kapsule

Samo jedna kapsula Curcumin C3 Complex® Premium može se usporediti s učinkom:

  • 85 kapsula standardnog ekstrakta kurkuminoida od 100 mg, ili
  • 21 kapsule standardnog ekstrakta kurkuminoida od 400 mg.

Curcumin C3 Complex® jedinstveni i patentirani suhi ekstrakt rizoma kurkume trenutno je najviše ocjenjivaniji i klinički najispitivaniji kurkumin brand na tržištu s više od 80 znanstvenih publikacija, uključujući i više od 50 kliničkih istraživanja. Jedini koji je pregledan i priznat za GRAS status (Generally Recognized As Safe), proces koji uključuje detaljni pregled sigurnosti i toksičnosti.

Curcumin C3 Complex® sadrži kontinuirani sastav u istim omjerima, u svakoj seriji za sva 3 kurkuminoida kao i za ekstrakt crnog papra.

Curcumin info

Curcumin C3 Complex® Premium 

Zlatni standard za kurkumin u novoj pojačanoj formulaciji obogaćen vitaminima D3, B6, B12, mineralom selen.

Naručeni proizvod stići će na Vašu adresu u roku od jednog do tri radna dana na području cijele Hrvatske, a možete ga naručiti i pozivom na broj 099/8366-209.

Curcumin C3 Complex® Premium proizveden je u Hrvatskoj i ne sadrži GMO sastojke, alergene, konzervanse, otapala, niti gluten ili škrob.

Curcumin bočica

Vitamin D – osnovno djelovanje vitamina D je na metabolizam kalcija čime regulira količinu kalcija i fosfora u cirkulaciji. Vitamin D djeluje na kosti, gdje potiče njihovu normalnu mineralizaciju. Na taj način ima veliki utjecaj na rast i kvalitetu kostiju.

Vitamin B6 (piridoksin) – tijelu pomaže pretvoriti hranu u energiju, doprinosi normalnom metabolizmu aminokiselina, proteina, crvenih krvnih zrnaca te normalnoj funkciji imunološkog sustava. Piridoksin pomaže tijelu sintetizirati određene neurotransmitere koji su ključni za normalan razvoj mozga. Zajedno s vitaminima B12 i B9 pomaže kontrolirati razinu homocisteina, molekule povezane sa srčanim bolestima.

Selen – mineral koji stimulira metabolizam i štiti organizam od slobodnih radikala. Doprinosi normalnoj funkciji štitnjače, a dodatni unos selena ima blagotvorne učinke na imunološki sustav, uključujući povećanje aktivnosti NK („natural killer“) stanica. Također, selen doprinosi održavanju zdravlja kose, kože, noktiju.

Vitamin B12 – doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, djeluje na pojačano stvaranje energije, štiti živčane i moždane stanice, smanjuje umor i iscrpljenost, doprinosi stvaranju crvenih krvnih stanica te normalnom metabolizmu homocisteina.

Članak objavljen:

Saznajte više o imunitetu u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o ljekovitosti kurkume u sljedećim člancima:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu