Čarape za vene – razotkrivamo najčešće zablude

carape za vene

Čarape za vene omogućuju više kisika u mišićima, što omogućuje više energije u tijelu, bolju prokrvljenost, što drugim riječima znači da manje otpadnih tvari ostaje u našim nogama.

Čarape za vene izrađene su posebnom tehnikom tkanja koja omogućuje pritisak suprotan pritisku koji čine „obične“, modne čarape. Čarape za vene vrše pritisak odozdo prema gore, odnosno od gležnja prema preponama, te na taj način pomažu pravilnom radu vena.

Vrijeme je da se riješimo predrasuda i zabluda o čarapama za vene:

1. Čarape za vene rezervirane su za gospođe 50+

Zabluda. Čarape za vene namijenjene su svima, bez obzira na godine, prvenstveno kao prevencija proširenih vena. O čarapama za vene valja razmisliti ukoliko:

  • Vaše radno mjesto zahtjeva dugotrajno stajanje ili sjedenje
  • Planirate dugotrajno putovanje
  • Imate genetske predispozicije za proširene vene
  • Osjećate „težinu“ u nogama
  • U slučaju trudnoće
  • Primijetite ispupčene kapilare na nogama

2. Čarape za vene neugledne su i mogu ih nositi samo ispod hlača.

Zabluda. Razvojem tehnologije na tržištu su se pojavile čarape za vene koje doprinose zdravlju vena te istovremeno izgledaju vrlo atraktivno

3. Čarape za vene su skupe

Stara poslovica kaže: „Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari“. Drugim riječima, zbog specifične vrste tkanja, čarape za vene su dugotrajnije od običnih čarapa, te samim time u konačnici i povoljnije.

4. Čarape za vene namijenjene su samo ženama.

Zabluda. Svaki četvrti muškarac susreće se s problemom proširenih vena, stoga je moderna tehnologija donijela rješenje u obliku muških čarapa za vene, koje također funkcioniraju po principu pritiska od gležnja prema gore te doprinose boljoj prokrvljenosti nogu.

Ne zaboravite – prevencija je pola zdravlja!

Članak objavljen:

Saznajte više o proširenim venama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.61 / 5   28

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: čarape za vene, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu