ZeGeVegemania 7. i 8. rujna!

Zegeveg

Festival održivog življenja na zagrebačkom Trg bana Jelačića: dvodnevni program u petak i subotu.

Svi gurmani, avanturisti, pobornici zdravog načina života, ljubitelji prirodne kozmetike, oni koji su zainteresirani čuti zanimljiva predavanja o biljnoj prehrani kao i svi ostali, pozvani su na 11. ZeGeVege festival održivog življenja! ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

ZeGeVege festival započet će u petak 7. rujna od 8 i trajati do 21 sat, te se nastaviti u subotu od 8 do 19 sati. U navedenim danima glavni zagrebački trg zašarenit će i zamirisati više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama.

Zegevege

Desetak restorana u svojoj će ponuditi imati prefina i bogata veganska jela: od fast food opcija poput burgera, falafela ili kebaba, ukusnih jela poput variva i gulaša, zasitnih salata pa sve do tradicionalnih hrvatskih jela poput soparnika ili štrudli. Jedan od restorana ponudit će svoje veganske delicije u obliku švedskog stola, a posjetitelji će moći pojesti onoliko toga koliko im stane na tanjur.

zegevege restorani

Posjetitelje očekuje raznovrstan i bogat program besplatnih radionica kuhanja na kojima se redovito traži porcija više za kušanje te predavanja o raznim aspektima veganstva, prava životinja i aktivizma, ekologije i održivog življenja. ZeGeVege ugođaj pratit će i zabavan program: posjetitelji će moći uživati u raznim plesnim izvedbama, a oni najhrabriji moći će se i sami pridružiti izvođačima.

Seitan varivo

Prijatelji životinja pozivaju sve da iskoriste priliku i ne propuste promocije raznih veganskih slatkih i slanih namaza, sejtana, tofua ili tempeha, superhrane, biljnih kobasica, sireva i ćevapa, eko kozmetiku i sredstva za čišćenje ili vegansku hranu za ljubimce te da pritom ne zaborave ponijeti svoju platnenu vrećicu ili, još bolje, više njih, jer se nitko sa ZeGeVege festivala ne vraća praznih ruku i bez osmijeha. 

Kako to izgleda kada hrvatska Veganmania, odnosno ZeGeVegemania, obuzme glavni zagrebački trg, može se vidjeti i u 15-minutnom filmu snimljenom na prošlogodišnjem jubilarnom izdanju ZeGeVegea kojeg je posjetilo preko 40 tisuća ljudi. Film se nalazi na www.zegevege.com gdje se može naći i prijavnica za izlaganje i volontiranje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu