U tri godine posađeno 200.000 stabala: Uskoro kreće nova akcija “Zasadi stablo, ne budi panj!”, uključite se u kampanju

Uskoro kreće nova akcija Zasadi stablo, ne budi panj!

Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!”, prva i vodeća udruga za organiziranje kampanji sadnje stabala u Rebublici Hrvatskoj, planira krajem studenog, točnije 20. studenog, krenuti u novu akciju sadnje stabala diljem Hrvatske.

U protekle tri godine u suradnji s volonterima zasadila je više od 200.000 stabala, a novi je cilj udvostručiti tu brojku.

Kako bi Udruga prikupila sredstva za kupnju sadnog materijala te potrebnog alata i opreme, na platformi Croinvest pokrenula je kampanju skupnog financiranja koja je u ponedjeljak predstavljena u javnom voćnjaku u Varaždinu.

Voditeljica Udruge Mateja-Anđelina Kramar očekuje potporu lokalne vlasti i brojnih tvrtki, kao i građana:

Nadamo se da će nas građani, tvrtke i lokalne vlasti poduprijeti u namjeri da ozelenimo javne površine oko vrtića i škola. Voćke ćemo saditi diljem Hrvatske, a djelovanje želimo proširiti i na susjedne zemlje.

Cilj je i, kako na svojoj internetskoj stranicu Udruga ističe, sadnjom drveća i pohranom ugljika ograničiti globalno zagrijavanje na 1,5° koji je postavilo Svjetsko vijeće za klimu (IPCC).

Pročitajte članke:

U Varaždinu niče javni voćnjak temeljen na permakulturi
FOTO: Shutterstock

U Varaždinu niče javni voćnjak temeljen na permakulturi

Cilj kampanje je prikupiti 1,5 milijuna kuna potrebnih za udvostručenje brojke od 200.000 dosad zasađenih stabala širom Hrvatske. Planove u Varaždinu najavio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković:

U Varaždinu, na području Beli kipi, namjeravamo napraviti novi javni voćnjak temeljen na permakulturi. Želimo da to bude mjesto kamo će najmlađi dolaziti u društvu svojih roditelja. Takvi voćnjaci doprinose i zaštiti prirode od klimatskih promjena.

Više o permakulturi pročitajte u podrubrici Kreni Zdravo.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Udruga "Zasadi stablo, ne budi panj!"/Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu