10 razloga zašto biste trebali posjetiti ZeGeVege festival

ZeGevege maskote

Tjedan dana prije ZeGeVegea 10 aktivista prikazat će zašto je veganstvo korisno za sve

10 razloga za 10 godina ZeGeVege festivala

– Petak, 1. rujna u 11 h, Jelačićev trg: maskote ZeGeVegea dijele građanima veganske kolače

Da se od veganske hrane može dobro najesti znaju već i ptice na grani. ZeGeVege festival, koji će se održati 8. i 9. rujna na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, i ove godine nudit će niz zamamnih obroka i za one koji ne broje kalorije i ne boje se veće brojke na vagi.

Sinonim za vegansku hranu, sudeći prema brojnim receptima i vlogovima dostupnima na internetu, definitivno više nisu samo variva ili kuhano povrće, već ukusni i zamamni hamburgeri, pizze, pite, tjestenine, odresci, popečci i slastice.

Ukusne veganske kolače posjetitelji će moći kušati i tjedan dana prije ZeGeVegea, u petak 1. rujna 2017. u 11 sati, iz ruku maskota Graškića i Mrkvića. Kako bi najava ZeGeVege festivala bila još slikovitija deset aktivista, u prigodnim majicama i šarenim transparentima, na istome mjestu gdje će za tjedan dana započeti hrvatska Veganmanija, prikazat će deset razloga zašto je veganska hrana korisna za sve i zašto veganstvo privlači sve veći broj ljudi i u Hrvatskoj.

zegevege

Anita Petrović, jedna od aktivistica i dugogodišnja veganka, povodom akcije izjavljuje: „Dok još nisam postala veganka, uz brojne predrasude, mislila sam i da su svi vegani mršavi i jedu isključivo salatu. Prelazak na veganstvo, koji je bio potaknut spoznajom strahota koje se svakodnevno događaju životinjama, potpuno mi je otvorio vidike. Uz sva uobičajena domaća jela u veganskoj varijanti, moja kuhinja puna je namirnica za koje prije nisam niti znala da postoje, a sada obogaćuju moj jelovnik. Voljela bih da svatko osjeti pozitivne zdravstvene promjene i osjeća se odlično spašavajući životinje i okoliš.”

Veganstvo je korisno svima pa tako ZeGeVege festival posjećuju svi, neovisno o svojem trenutačnom načinu prehrane. Održivo življenje i održiv način prehrane, osim što je popularno, postaje i pitanje nužnosti kako bi ljudi i druge životinjske vrste opstali na ovome planetu.
 
Uz mnoge zanimljivosti na ZeGeVege festivalu, posjetitelji će moći iznenaditi svoja nepca i veganskim jelima spremljenima prema originalnim receptima afričkog, bliskoistočnog i južnoazijskog podneblja, među kojima su i salata od slanutka u šipku, riža s maslacem od kikirikija i afričke fritule.

Sve navedeno treba i dobro zaliti, zbog čega će se prvi put u ponudi ZeGeVegea pojaviti i vegansko pivo, odnosno pivo za koje u procesu filtracije nisu korišteni životinjski proizvodi. Suhoga grla neće ostati ni kavopije koje će moći isprobati kavu s više od pet vrsta biljnih mlijeka.

Na ZeGeVege festivalu naći će se i: lakovi za nokte načinjeni od krumpira i kukuruza, menstrualne čašice, aparat za kuhanje koji spremi potpuni obrok od svježih biljnih namirnica u svega 30 minuta, kao i sklopivi električni bicikl i brojni drugi ekoproizvodi.

Pročitajte i 10 kratkih vijesti o ZeGeVege festivalu. Više informacija i bogati program ZeGeVege festivala, koji je dio međunarodnog festivala Veganmania, nalaze se na www.zegevege.com.

Članak uređen:

Saznajte više o vegetarijanstvu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

10 razloga zašto biste trebali posjetiti ZeGeVege festival

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.