Šest savjeta za ravan trbuh

vjezbe za donji dio trbuha

Želite li konačno imati ravan trbuh, držite se ovih pravila i u vrlo brzo ćete primjetiti promjenu. 

Vodite dnevnik

Vodite dnevnik svoje prehrane i ubrzo ćete primjetiti određene uzorke svojih prehrambenih navika. Ako primijetite da jedete iste stvari redovito, a nema pomaka u redukciji mase, vrijeme je za promjene.

Napravite trening s utezima

Bez ikakvog straha napravite trening s utezima jer će vam se ubrzati metabolizam i proces mršavljenja će ići puno brže. Najefikasnije vježbe s utezima bi bile čučnjevi i mrtvo dizanje.

Smanjite stres

Kad ste pod stresom, onda je i razina kortizola (hormon stresa) visoka. Kortizol može utjecati na količinu masnog tkiva na abdomenu. Izbjegavajte stres, hranu sa visokim glikemijskim indeksom, kofein i ostale stimulanse, pokušajte sa meditacijom te ispijanjem biljnih umirujućih čajeva.

Vitamin D

Nedostatak vitamina D usko povezan s razvojem pretilosti. Dodaci ovog vitamina pomažu kod mršavljenja i imaju blagotvorni učinak na smanjivanje kalorija.

ravan-trbuh

Jedite dobre masti

Dobre masnoće možete naći u ribi, orašastim plodovima i avokadu. Konzumiranjem ovih namirnica raste razina energije bez da vas čini debljima. 

Sprintanje

Ako se bavite trčanjem, sljedeći put učinite vaš trening zanimljivijim. U intervalima izmijenjujte lagano trčanje sa sprintom. Intervalnim treningom brže izgaraju masnoće.

» Saznajte koje vježbe su najbolje za ravan trbuh ovdje.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu