Naan – indijski kruh
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Postoji nekoliko recepata za naan, ovaj je najjednostavniji, a ovako pripremljene pogače jako su ukusne.
Potrebni sastojci:
- 500 grama brašna,
- 2.5 dcl vode,
- 6 žlica jogurta,
- 2 žlice suhog kvasca,
- žlica šećera i žlica soli,
- 2 žlice maslaca ili Ghee-a,
- 1 jaje (u nekim receptima se ne koristi jaje, ali jednostavnije je s jajem jer daje čvrstoću).
Priprema
- U velikoj zdjeli pomiješajte kvasac, vodu i šećer te pričekati 5 minuta da se smjesa zapjeni.
- U smjesu dodati brašno, sol, maslac, jogurt i jaje te miješati dok se tijesto ne formira.
- Pustiti tijesto da se digne na dvostruku veličinu za što će trebati oko sat vremena.
- Iz tijesta napraviti 8 kugli te iz njih napraviti ovalni oblik (kao kod tijesta za pizzu)
- Zagrijati tavu na što višu temperaturu (naan se peče na jakoj vatri) i premazati tankim slojem maslaca
- Peći svaki komad tjesta zasebno, prvo na jednoj strani dok se ne pojave baloni, a zatim okrenuti. Za jedan komad trebalo bi biti dosta 2 minute pečenja sa svake strane (ako je vatra dovoljno jaka)
Serviranje
Naan je najfiniji kada je poslužen topao, idealno paše uz indijska jela poput Dahl-a.
Dobar tek!
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Pokrovitelj Poliklinika Aviva
Poslušajte Momčila Otaševića i stručnjake te besplatno izmjerite PSA
- Nova Studio
- 1 min čitanja
Članak objavljen: