Salata s mahunama i kumato rajčicama
- Budite prvi i komentirajte!
 - 1 min čitanja
 
					
				Volim salate koje mogu poslužiti kao samostalan obrok, naročito u ljetno doba. Ova salata je jedna od njih. Vrlo jednostavna za pripremu, a ujedno zanimljiva upravo zbog kumato rajčica.
Kumato rajčice su relativno novouzgojena sorta, jedinstvene su izgledom i okusom. Čvrste su i sočne, dolaze u nekoliko nijansi, a za pripremu hladnih salata idealne su one u boji čokolade.
Intenzivnijeg su okusa od klasičnih rajčica na koje smo navikli, zapravo su onako voćno slatko-kiselog okusa i ukusne su bez obzira na stupanj zrelosti.
Potrebni sastojci:
- 300 g kuhanih mahuna (ja sam upotrijebila široke plosnate zelene mahune)
 - 250 g kuhane smeđe leće
 - 1 tikvica
 - 1 češanj češnjaka
 - Peršinov list
 - Limunov sok
 - Maslinovo ulje
 - 2-3 kumato rajčice
 - Sol
 - Papar
 
Priprema:
- Skuhajte mahune, ali pazite da ih ne prekuhate. Preporučam da ih ostavite al dente.
 - Skuhajte leću (slobodno možete upotrijebiti i kuhanu leću iz konzerve).
 - Tikvicu operite, nemojte ju guliti, narežite na tanke ploške i kratko ispržite na tavi (npr. grill-tavi) bez dodavanja ikakve masnoće.
 - U zdjelu za serviranje stavite leću, mahune, tikvice, narezanu kumato rajčicu.
 - Sve pospite sitno sjeckanim peršinovim listom i češnjakom, te začinite solju, paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem.
 
Salata je odlična i topla i hladna.

Želite li isprobati recepte ove autorice, javite joj se putem njezine Facebook stranice.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
	
	
				Za očuvanje mišićne i koštane snage			
				7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
- Tomislav Stanić
 - 2 min čitanja
 
						Članak objavljen: