Recept za Cheesecake sa šumskim voćem
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Saznajte recept za fini i osvježavajući Cheesecake sa šumskim voćem koji nam je poslala čitateljica.
Potrebni sastojci za podlogu:
- 200 g Digestive keksa
- 200 g maslaca
Potrebni sastojci za fil:
- 500 g svježeg kravljeg sira
- 4 jaja
- vanilin šećer
- sok jednog limuna
- 2 žlice šećera
Potrebni sastojci za glazuru:
- domaće krem vrhnje
- vanilin šećer
- 2 žlice šećera
Predviđeno trajanje pripreme i pečenje: 30min.
Upute za pripremu:
1. Podlogu napravimo tako da razmrvljene Digestive kekse pomiješamo s otopljenim maslacom i pečemo 5 minuta na 180 stupnjeva.
2. Pripremamo fil tako da miksamo 500 grama svježeg kravljeg sira, 4 jaja, vanilin šećer, limunov sok i 2 žlice šećera. Prelijemo preko podloge i pečemo još 20 minuta.
3. Glazuru pripremimo tako da domaće krem vrhnje miksamo s vanilin šećerom i 2 žlice šećera i pečemo u ugašenoj pećnici još 5 minuta.
4. Na kraju po želji dodati smrznuto šumsko voće. Ostaviti u hladnjaku min 2h.
Recept za Cheesecake poslala nam je Marijana iz Zagreba kojoj smo poklonili Alva losion za tijelo Sensitive.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja