Je li loš seks dovoljan razlog za prekid veze?

Počeli ste se viđati s novom osobom i sve se odvija kao u bajci. Šalje vam savršenu količinu poruka, sluša vas i obraća pažnju na ono što govorite, no kada ste napokon stigli do kreveta seks je bio loš. Jako loš. 

Što učiniti u slučaju “dobar na papiru, loš u krevetu” zagonetka je koja postoji još od davnina, ali pravo pitanje zapravo glasi “Treba li loš seks biti kraj inače dobre veze?”. Ne mora, budući da postoji nekoliko stvari koje možete napraviti u toj situaciji.

Shvatite zašto je seks bio loš

Je li seks bio loš samo zato što nije bilo kemije među plahtama, ili vas je bilo strah na glas reći što želite i što vam se sviđa?

Ako je ovo posljednje izvor problema, stručnjaci savjetuju da kažete (i pokažete) svom partneru što točno volite u krevetu, budući da vam druga osoba ne može pročitati misli. Međutim, ako ste dali “smjernice” a seks je svejedno bio loš morate se dobro zapitati što je točno nedostajalo – seksualne kemije ili kompatibilnosti?

Seksualna kompatibilnost važna je u vezama jer, za razliku od instantne seksualne kemije koja s vremenom može izblijediti, na njoj možete zajedno raditi. Seks je vrsta neverbalne komunikacije, i baš kao što možete raditi na rješavanju ostalih problema razgovorom možete poboljšati i seksualnu kompatibilnost.

u-krevetu

Ležerno popričajte o problemu

Situacija se može riješiti i bez dramatičnog “Moramo razgovarati.”. Radije pokušajte s malo nježnijim pristupom – pitajte svog partnera kako se osjeća i što želi u krevetu.

Ako shvati da su vam njegove potrebe važne, shvatit će da i vaše seksualne potrebe trebaju biti prioritet. Treba, doduše, imati na umu da kod vašeg partnera možda postoji emocionalni ili fizički problem o kojemu još uvijek nije spreman razgovarati.

Stvorite seksualnu tenziju

Stručnjaci vjeruju da je jedan od razloga zbog kojih seks može biti loš (ili ga uopće nema) manjak seksualne tenzije među dvoje ljudi.

Kako bi “zapalili vatru” možete tijekom dana slati sexy poruke ili pokušati s čestim sugestivnim dodirima. Što više “mamite” svog partnera tijekom dana, seks bi trebao biti bolji.

Može li takva veza postati uspješna?

Rješavanje problema igra veliku ulogu u svakoj uspješnoj vezi, stoga ako zajedno možete riješiti ovaj nezgodan problem, našli ste oruđe za potencijalno dugu i uspješnu vezu. Ako ste u stanju razgovarati o tome, loš seks može vas odvesti do sretnog zajedničkog života.

Zvuči pomalo poetično, ali razgovaranje o problemu i pronalaženje rješenja na obostrano zadovoljstvo ključ je za rješavanje bilo kojeg problema na koji možete naići u vezi.

U svakom slučaju, ako volite provoditi vrijeme s drugom osobom bilo bi budalasto pretjerano reagirati na seksualni problem koji je možda uzrokovan nesporazumom ili jednostavno nervozom.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu