Glume li muškarci orgazam?

Muškarci orgazam

Danas je široko zastupljeno percipiranje muškaraca, kao seksualnih “strojeva”, koje stavlja određeni pritisak na mušku seksualnu izvedbu.

Često je mišljenje da muškarci nemaju problema s postizanjem orgazma, no istina je ipak malo drugačija.

Sve veći broj muške populacije suočava se s nekim oblikom seksualne disfunkcije dok neki orgazam ni ne postignu.

Prema rezultatima istraživanja 30% muškaraca je priznalo, da je barem jednom u životu glumilo orgazam.

Je li moguće „lažirati“ muški orgazam?

Naime, većina muškaraca s vremena na vrijeme lažira orgazam iz sličnih razloga kao i žene, a to su: osjećaj pritiska pred velikim očekivanjima, dosadan seks, neraspoloženost, stres ili pak umor.

  • Strah pred velikim očekivanjima –  Ako su postavljeni izazovi preveliki, muškarca može uhvatiti panika i određena razina straha od izvedbe pod pokrivačem. Ponekad muškarci nisu toliko iskusni u seksu, a njihova partnerica očekuje vrhunsku igru u krevetu. Kako bi izbjegli razočaranje svojih partnerica, mogu pribjeći lažiranju orgazma koji će omogućiti brže privođenje seksa kraju.
  • Dosadan seks – Lažiranje orgazma često se pojavljuje u dugim vezama u kojima je seks postao rutina. Za muškarce takav rutinski seks postaje posao kojeg treba odraditi i u kojem oni ne uživaju.
  • Umor – Iscrpljenost može dovesti do situacije u kojoj će muškarac lažirati orgazam kako bi se što prije mogao prepustiti odmoru.
  • Ne da mu se – I muškarci ponekad imaju trenutke u kojima nisu raspoloženi za seks. U takvim trenutcima ne postoji neki određeni razlog, no s obzirom na to da mu odbijanje nije dozvoljeno on će pristati na seks, ali će vrlo vjerojatno odglumiti orgazam.

Kako žene mogu prepoznati “lažni” muški orgazam?

muški orgazam

Žene se pitaju kako mogu razlikovati “lažni” muški orgazam od stvarnog. Iako ponekad ne možemo jasno razlikovati, ako smo svjesni da se ovakve situacije događaju možemo prepoznati neke od znakova koji upućuju na mogućnost “lažnog orgazma”.

  1. Muški orgazam sastoji se od niza nenamjernih zdjeličnih kontrakcija praćenih ejakulacijom (izbacivanjem sperme/sjemena). Muškarac može “lažirati” kontrakcije i samu penetraciju, no nemoguće je simulirati brze kontrakcije koje su proizvod intenzivnog orgazma ili samu ejakulaciju. Za postizanje potpunog orgazma pročitajte  “Kako postići potpuni orgazam – savjeti i vježbe”.
  2. Neposredno prije i tijekom orgazma, puls muškarca se ubrzava kao i samo disanje što kod nekih muških osoba može uzrokovati crvenilo na tijelu. Osim toga, glavić penisa otiče dok se testisi pod utjecajem kontrakcija približavaju preponama”
  3. Nakon orgazma, muškarac je izuzetno osjetljiv na dodir i fizički iscrpljen, a njegov penis se brzo vraća u “labavo“, opušteno stanje.

Ako mislite da vaš partner glumi orgazam povremeno, nemojte se uzrujavati jer to ne znači da on ne uživa u intimnosti i seksu s vama. Međutim, ako primijetite učestalost lažiranja pokušajte pronaći razlog.

Mogući krivci su: određeni lijekovi (antidepresivi), stanje emocionalnog stresa, konzumiranje previše alkohola i sl. Ako ne možete odrediti točan uzrok, iskušajte neki drugi oblik stimulacije poput oralne ili ručne stimulacije penisa. Za savjete o oralnoj stimulaciji pročitajte članak: ” Kako muškarcu pružiti oralni seks za pamćenje?”.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Glume li muškarci orgazam?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.