Što kada stvari ne idu baš kako ste planirali?

Bilo da ste odlučili postići neki cilj, promijeniti način prehrane, usavršiti se na profesionalnom i privatnom planu ili pak započinjete neki novi projekt ili ljubavnu vezu, očekujte da će već prvi dan nakon što počnete s realizacijom svog cilja stupiti “na snagu” Murphyjev zakon koji glasi: “Ako nešto može poći naopako, poći će naopako.”

Vrlo je vjerojatno da će već prvog tjedna, kada budete počeli s novim načinom prehrane, vaša majka napraviti vama omiljeni kolač, prijatelji će vas pozvati na rođendansku zabavu sa super ukusnom tortom, blender za pravljenje zelenog smoothieja će vam se pokvariti, zbog obaveza na poslu nećete imati vremena za kuhanje pa ćete morati naručiti pizzu…

Ako donesete odluku da ćete početi štedjeti novac, vrlo je vjerojatno da će baš tog mjeseca račun za struju biti najveći do tada, iznenada će vam se pokvariti električni uređaj u domu, “iskrsnuti” nenadani pregled kod doktora ili parkirna kazna koju ćete morati platiti.

Kada započinjete s realizacijom cilja koji ste si postavili ili ste na početku bilo čega novog u vašem životu, očekujte da će nešto poći krivo i mentalno i emotivno se pripremite.

Što god da se dogodi što će vas na dan, tjedan ili mjesec odvući s kolosijeka, prihvatite da je to normalan dio procesa te umjesto grižnje savjesti i negativnih misli kako vam se ne da, kako se sve urotilo protiv vas ili vi to ne možete, sebi odlučno recite – “Vraćam se na tračnice ka svome cilju i nastavljam dalje!”

Kada se stvari ne odvijaju baš onako kako ste vi planirali i zamislili, tada ćete imati priliku pokazati jeste li i koliko ste dorasli situaciji i imate li ono što je potrebno da prebrodite sve prepreke koje će se pred vama postaviti.

Odjednom će se početi pojavljivati nepredviđeni ljudi, okolnosti i situacije koje će vas testirati: jeste li dovoljno jaki i vrijedni onoga što želite postići?

Uspjeh, kao i druge dobre stvari u životu ne dolaze lako i svima, samo onima koji imaju snage ustati kada ih počnu lomiti Murphyjevi izazovi jedan za drugim.

Murphyjev zakon

Kada se to počne događati:

1. Prihvatite to kao dio procesa i priliku za osobni rast i razvoj.

2. Nemojte odustati od svog cilja, pokažite da ste jaki i položite taj životni test.

3. Budite kreativni i improvizirajte, čak i ako se u tom trenutku čini teško.

Ako vam se blender pokvario, uvijek možete iscijediti nekoliko naranči i limuna, a onu bananu i špinat koje ste planirali ubaciti u smoothie pojesti “u komadu”. Uvijek postoji neko rješenje.

4. Znajte da se sve događa s razlogom.

Nekada nas prepreke natjeraju da napravimo stvari na drugačiji način, da neke stvari ponavljamo, usavršavamo, učimo, izađemo van naše zone komfora, budemo kreativni, improviziramo…

Često ne možemo odmah povezati sve točkice, no jednoga dana kad pogledamo unazad vidjet ćemo da možemo biti zahvalni za sve prepreke koje smo morali savladati jer da ih nije bilo, ne bismo stvari napravili na način na koji jesmo i donijeli odluke koje su nas dovele do mjesta na kojem sada stojimo.

Što veće prepreke budete savladali na putu do željenog cilja i uspjeha, više ćete naučiti u procesu i postati mudriji i iskusniji. Jednoga dana kada se sjetite kroz kakav ste trnovit put prošli i koliko ste napora i truda uložili, bit ćete ponosni na sebe. Sve što se događa ima neki dublji smisao, iako ga možda odmah ne možemo vidjeti i prepoznati.

5. Jednog dana imat ćete se čemu smijati.

Kada jednoga dana budete pričali i sjećali se kako ste prolazili kroz sve smiješne, čudne, “uvrnute”, nenadane, nepredviđene situacije, na putu do željenog cilja, uspjeha, romantičnog partnera… slatko ćete se nasmijati svemu.

Murphyjev zakon voli crni humor. 

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu