Rezervirajte 3. travnja: projekt “Svjetski dan činjenja dobrih djela” prvi put u Hrvatskoj

Planinski dom željezničar (2)

U nedjelju 3. travnja na području cijele Hrvatske obilježit će se Svjetski dan činjenja dobrih djela. Ovaj humanitarni projekt organizira Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, a namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za važnost i potrebu činjenja dobrih djela te brigu, solidarnost i empatiju u svim segmentima društva.

Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 16 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta.

U Hrvatskoj se obilježava prvi put ove godine, a centralno događanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela bit će u Samoboru 3. travnja u 17 sati kada će se održati koncert na glavnom gradskom trgu.

Predsjednik i osnivač Udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov istaknuo je:

Cilj je da navedeni događaj obuhvati što više sudionika u Hrvatskoj, tako da je u njega već sada uključeno puno udruga, većina lokalnih volonterskih centara, svi gradovi i županije, puno osnovnih i srednjih škola, razne plesne skupine i umjetnici, a nadamo se da će se dodatno uključiti i građani sa samostalnim projektima.
Svjetski dan činjenja dobrih djela
FOTO: Udruga Djeca za bolji svijet

Kako se prijaviti za sudjelovanje?

Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja.

Građani se mogu uključiti na način da osmisle svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge.

Ako građani sami kreiraju neki svoju aktivnost, onda ju je potrebno prijaviti preko stranice Good Deeds Day.

Dobra djela mogu biti pojedinačna, npr. organizacija pomoći u kupovini starijoj osobi, ili timska – čišćenje plaže ili pomoć oko uređivanja igrališta.

Tijekom ili nakon realizacije aktivnosti volontiranja fotografije se mogu objaviti na društvenim mrežama uz hashtagove #GoodDeedsDay i #DanDobrihDjela ili poslati na mail djecazaboljisvijet@gmail.com.

Dan dobrih djela (1)
FOTO: Udruga Djeca za bolji svijet

Predsjednik i osnivač Udruge Djeca za bolji svijet je zaključio:

U današnje vrijeme više nego ikada potrebno je da potičemo empatiju, solidarnost, brigu jedni za druge, za okoliš u kojem živimo i za cijelu planetu. Stoga mislimo da će obilježavanje navedenog dana naići na širok odjek kod građana Hrvatske. Nadamo se da će navedeni dan postati tradicionalan u Hrvatskoj i da će svake godine okupljati što više sudionika.

Petrov je još jednom pozvao sve da se priključe u što većem broju ovom projektu.

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Udruge Djeca za bolji svijet.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Udruga Djeca za bolji svijet

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu